Hållingen som trives best i by’n

Selv om Per Terje Årsandøy har forlatt bygda til fordel for byen, ser han alltid fram til å besøke Høylandet.

Navn: Per Terje Årsandøy Alder: 23 Bosted: Bodø  Foto: Bastian Øien Alstad

NAMDALSAVISA

Per Terje sitter henslengt på sofaen hos en kamerat på Mørkved i Bodø. Han er nå inne i sitt siste år som eiendomsmegler- student, og har allerede fått seg jobb i Meglerhuset Bodø.

– Det blir litt vanskelig å flytte tilbake til Høylandet med det yrket jeg har valgt. Men det er for så vidt helt greit. Jeg trives godt med å bo i Bodø, sier Per Terje som for ikke lenge siden kjøpte seg hus i sin nye heimby.

– Jeg synes det er godt å komme tilbake til Høylandet, men jeg kjenner også det var godt å komme seg en tur bort. Jeg tror det er viktig å komme seg ut litt når du er fra ei lita bygd. Da får du heller flytte tilbake senere. Og det skjønner jeg at mange gjør, for det er en fantastisk plass å vokse opp.

Han ble født i 1994 og vokste opp i en familie på fem i Høylandet. I revybygda hadde han en aktiv oppvekst der han drev med både langrenn og fotball.

– Vi i Hållingen var vel ikke så gode i fotball, men vi hadde det morsomt, ler han.

Interesse for eiendom

Han ble også tidlig introdusert for musikk og fant tidlig ut at trommer var hans greie. Per Terje spilte trommer i både korps og forskjellige band.

– Det har blitt noen opptredener på Samfunnshuset, og så har jeg deltatt flere ganger på UKM, forteller han.

Hans far – Knut Terje Årsandøy – er takstmann, og sønnen Per Terje har alltid hatt en interesse for eiendom.

– Jeg har jo vært mye med rundt og sett forskjellige eiendommer. Eiendomsmegling var ikke et opplagt valg for meg, men jeg er fornøyd med at jeg gikk for det.

– Savner du Høylandet?

– Høylandet er et flott sted der alle kjenner alle på godt og vondt. Vi hilser på hverandre. Vi er veldig folkelige, og det tar jeg med meg videre. Men selv trives jeg der det er litt større. Høylandet kan bli litt trangt.

Revyfestivalen et must

Men når det arrangeres Norsk Revyfestival på Høylandet, er Per Terje på plass. Og som de fleste andre hållinger, gir han en hjelpende hånd til arrangementet.

– Revyfestivalen er et must. Jeg står ikke på noen scene, men jeg bidrar på dugnader og slikt.

– Er det forventet at alle i bygda skal bidra under Revyfestivalen?

– Det har jeg ikke et inntrykk av. Men opplegget gjør at det er veldig enkelt å være med å bidra. Revyfestivalen er noe vi ser fram til, forteller Per Terje.

– Hva er den fineste plassen i Namdalen?

– Foreldrene mine har hytte på Salsbruket like ved båthavna. Der er det veldig fint, synes jeg. Det er et sted du virkelig får slappet av. Så om jeg må velge en plass, blir det Salsbruket.

– Dere fra Høylandet har jo ei veldig spesiell dialekt. Er du redd for å miste den nå når du bor i Bodø?

– Det er ikke noe jeg går og tenker så mye på. Men det stemmer. Vi har ei spesiell dialekt, og jeg har nok lagt om ørlitegrann, bare slik at andre skal forstå hva jeg sier, sier han og ler før han legger til.

– Men jeg er stolt av hålloinn-dialekta mi!