Helseforetaket må forbedre de økonomiske resultatene med 250 mill. på fem år

Må gjøre smertelige kutt

Arbeidet med neste års budsjett kan bli en smertefull operasjon for ansatte og pasienter.

Pilene peker feil veg Stein Erik Breivikås, leder på Senter for virksomhetsstøtte og utvikling i Helse Nord-Trøndelag, er prosjektleder for Bærekraft 22, som jobber for å få en bærekraftig økonomi i Helse Nord-Trøndelag i løpet av de neste fem årene.   Foto: Pål Morten Blom Skaret

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Styret i Helse Nord-Trøndelag har allerede varslet at 70–90 stillinger skal bort innen 1. april, men det alene er trolig ikke nok for å komme i land med ambisjonene for neste års budsjett. Så langt i år tyder det på at 2017-regnskapet går mot 12 millioner kroner i underskudd – 70 millioner kroner bak det budsjetterte overskuddet på 58 millioner kroner.