Har ikke tid eller lyst til å kjede seg

Han liker mennesker og å gjøre en innsats for andre. Nylig var han i mottakelse på Kongeskipet Norge.

NAVN: Bjørnar Nilsen ALDER: 19 BOSTED: Namsos  Foto: Øivind Rånes

NAMDALSAVISA

Med tre jobber og lederverv i RS Ung har ikke Bjørnar Nilsen (19) fra Namsos noe problem med å fylle dagene, kveldene og helgene.

– Jeg stortrives med mennesker og jeg trives med alle jobbene mine. Den største svakheten min er vel at jeg ikke klarer å si nei, smiler Bjørnar.

– Du har akkurat vært i kongelig mottakelse. Hvordan var det?

– En vanvittig bra opplevelse kort og godt. Bare å få lov til å treffe kronprinsparet på den måten var nesten litt uvirkelig.

– Hvorfor ble du invitert?

– Det må du nesten spørre noen andre om, men det var kanskje fordi jeg engasjerer meg i mye forskjellig og er med på det som er mulig å være med på.

– Hva snakket dere om?

– Kronprinsen lurte på hva jeg holdt på med og vi snakket om helt vanlige ting. Kronprinsparet var utrolig hyggelige mennesker, så det var nesten som å snakke med noen du har kjent lenge.

I vår var han ferdig på videre- gående. Videre utdanning er fore- løpig satt litt på vent.

– Drømmen er fortsatt å bli politi, men så trives jeg veldig godt med det jeg holder på nå også, og jeg har det ikke travelt, sier 19-åringen.

Han jobber heltid på Coop Extra på Østre med ansvar for frukt og grønt.

– Jeg tok salgsfaget som privatist på Folkeuniversitetet, men jeg gikk på videregående, og kunne egentlig tenke meg å ta et fagbrev innenfor salg også, forklarer han.

Det kan også hende du treffer ham bak disken på TGR på Namsos Storsenter, eller i døra på Sirkus Bytomta hvor han er vaktleder og «potet».

– Det har liksom ballet litt på seg, kan du si, men jeg stortrives når det skjer mye, ler han.

Bjørnar er også leder i Redningsselskapets ungdomslag i Namsos. (RS Ung Namsos).

– Jeg har sittet som leder siden 2015, men nå skal snart noen andre få overta, men jeg har tenkt å melde overgang til sjøredningskorpset (RSRK Namsos).

– Hvorfor ble det Rednings- selskapet?

– Jeg hadde tid til overs, og jeg liker å ta ansvar. Redningsselskapet er en organisasjon hvor du lære mye og utvikle deg selv samtidig som du gjør en innsats for andre. Og så er det en fin gjeng av hyggelige og flinke folk.

– Hva gjør du når du skal slappe av?

– Treffer venner, og vi behøver ikke å gjøre så mye, bare være sammen og ha det sosialt. Noen lader batteriene med mat, søvn og tv-glaning. jeg blir oppladet av å være sammen med andre mennesker, sier Bjørnar.

Han har akkurat kjøpt seg leilighet og er på flyttefot når NA treffer ham.

– Det var også en sånn spontan greie, ler han.

I løpet av et døgn begynte han å prate om leilighet, gikk på visning, stakk i banken og fikk lån, og la inn bud.

– Når noe skal skje, må det helst skje med en gang?

– Ja, nikker han.

– Fineste stedet i Namdalen?

– Huff, den var vanskelig. Namsos er en fin plass for meg som liker å omgås folk, men det er også fint på Statland der familien har hytte, selv om det skjer litt for lite etter min smak.

– Hva er det beste med Namdalen?

– Folket. Namdalingene er sosiale og trivelige, og lette å komme i kontakt med for å slå av en prat, sier Bjørnar Nilsen.