Det er kun funnet hulemalerier på elleve steder i Norge – nå er et nytt oppdaget i Ytre Namdal

En oppdagelse helt utenom det vanlige

Ikke siden 1961 har det blitt funnet hulemalerier i Nord-Trøndelag. Nå har en namdaling funnet malerier som kan vise seg å være hele 4.000 år gamle.

Fant det de har lett etter Kjartan Trana og Alette Sandvik gjorde en unik oppdagelse i september i år. Etter å ha besøkt mange huler sammen, var følelsen uvirkelig da de fant hulemalerier i ei hule i Ytre Namdal. Nå håper de at funnet kan bidra til å finne ut mer om hulemaleriene i Ytre Namdal.  Foto: Privat

NAMDALSAVISA

YTRE NAMDAL: Namsosingen Kjartan Trana og kjæresten Alette Sandvik deler en stor interesse for naturen, og de bruker mye tid på å gå på tur og utforske nye steder. Særlig er de interesserte i huler, og nå har interessen nådd et helt nytt punkt.