Kjenner namdalen bedre enn de fleste

Sissel Fløan Solum kjenner Namdalen helt fra svenskegrensa og ut til havet.

Navn: Sissel Fløan Solum AldeR: 54 Bosted: Skage  Foto: Bastian Øien Alstad

Vi fråtser i tilbud både innen kultur og idrett, og det er imponerende på et såpass lite sted.

Sissel Solum, stolt namdaling
NAMDALSAVISA

Hun vokste opp i Namsos, nærmere bestemt Kleppen. Og Sissel kan fortelle om ei ungdomstid med høyt aktivitetsnivå både i idrettsanlegget og i skiløypa.

– Jeg hadde en veldig morsom oppvekst i Kleppen. Vi var en stor og sammenspleiset gjeng som var i aktivitet. Det var fotball, ski, håndball i tillegg til at vi tilbrakte masse tid på isen.

Skøytemiljøet i Kleppen

For det var skøyter som var den store greia, og Sissel var en del av det store skøytemiljøet i Namsos på starten av 1970-tallet.

– Skøyteisen i Kleppen var et slags datidas Lagre'. I ukedagene var det musikk fra stereoanlegget fra klokka 17 til 19, og det kunne være opp mot hundre barn og ungdom på isen.

Som 11-åring utmerket hun seg i idretten.

– De som var gamle nok til å kjøre bil, tok med oss yngre rundt omkring på konkurranser. Da jeg var 11 år, ble jeg nummer tre i trøndersk mesterskap. Vi deltok i mange konkurranser rundt omkring i Trøndelag, sier hun.

Bosatte seg på Skage

Men skøytemiljøet døde etter hvert ut, og Sissel begynte senere på folkehøgskole i Grong, etterfulgt av en tur til Australia. Som 20-åring fant hun mannen sin, Steinar Solum, og de bosatte seg på Ranemsletta.

– Vi bodde et par år på Sletta, mens jeg pendlet til Namsos på jobb. Jeg kjørte forbi Skage hver dag, og tenkte ofte: Her skal jeg i hvert fall ikke bo! Men hvor endte jeg opp?

Jo, Sissel flyttet til Skage. Og der har hun trivdes fra første stund.

– Fantastisk trivelig sted å bo, med flotte folk. Vi har alt vi trenger.

For to år siden begynte Sissel å jobbe hos Midtre Namdal sam- kommune som sekretær innen miljø og landbruk.

– Fineste sted på jord

Mye av fritida tilbringer Sissel på hytta i Lierne. Selv om hun trives på der, er det ikke Lierne hun har i tankene når hun skal velge Namdalens fineste sted.

– Jøssundfjorden er det fineste stedet på jord. Mamma vokste opp der ute, og jeg har vært der mye og besøkt besteforeldrene mine i oppveksten.

Hun har heller ikke sluttet å besøke Flatanger.

– Jeg er der hver sommer, og helst oftere. Fantastisk sted med null mobilsignal, fantastisk natur og man må kjøre båt for å komme til huset.

Da ungene var små, var hun med dem rundt på aktiviteter, men da de flyttet ut, ble hun for alvor mer aktiv selv.

– Det går i ski, sykling og fjellturer, forteller den spreke 54-åringen.

Å flytte fra Namdalen har aldri vært et tema for Sissel – hun trives altfor godt.

– Jeg tror det har noe med nær- heten og gjøre. Vi kjenner hverandre, og jeg synes det er godt at det ikke er så stort. I tillegg har vi alt vi trenger. Vi fråtser i tilbud, både innen kultur og idrett, og det er imponerende på et såpass lite sted.