19-åring fra Namsos knuste konkurrentene i NM

Norges beste investor!

Daniel Hovd og over 800 deltakere fikk utlevert 100.000 fiktive kroner. Ingen fikk bedre avkastning enn 19-åringen.

SUVEREN SEIER På i underkant av to uker klarte Daniel Hovd fra Namsos å øke 100.000 kroner til utrolige 228.000 kroner. Det tok han til topps i investor-NM, som ble avsluttet fredag ettermiddag.  Foto: BJØRN TORE NESS

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Dermed kan Hovd kalle seg investor-norgesmester!

Investor-NM arrangeres årlig av Nordic Growth Market og er et gratisarrangement hvor deltakerne kan teste sine ferdigheter i handel med aksjer, råvarer, indekser, valuta og renter.

Nr. seks i fjor

I fjor ble Hovd nummer seks i norgesmesterskapet – men i år var det ingen som klarte å øke verdien på de 100.000 kronene mer enn namsosingen.

Det som var 100.000 kroner for to uker siden – vokste til imponerende 228.000 kroner. Det er en avkastning på utrolige 128 prosent!

synlig bevis I tillegg til heder og ære stakk Daniel Hovd av med førstepremien - en iPad Pro 10,5 64 GB Wi-Fi – gull til en verdi av cirka 8.000 kroner. 

 

– Det føles veldig bra – men samtidig litt rart. Da jeg meldte meg på i fjor, slo det meg at det sikkert var mange erfarne investorer som deltok – og at jeg ikke ville ha sjans til å hevde meg. Nå havnet jeg på toppen, og det er selvfølgelig veldig moro, sier 19-åringen – som er hundre prosent selvlært.

Lærte via YouTube

– Interessen starta egentlig ved tilfeldigheter, da jeg kom over noen instruksjonsvideoer på YouTube. Deretter fikk jeg tak i noen bøker om faget, sier Hovd.

Seieren til namsosingen var av det suverene slaget. Andremann på lista hadde 68 prosent avkastning – mens tredjemann hadde 65 prosent.

– Jo, du kan vel si at seieren var ganske solid, sier Hovd beskjedent – og utelukker ikke at triumfen i NM kan ha betydning for yrkesvalg.

– Dette er noe jeg liker å holde på med, så det er ikke umulig at jeg en dag vil ha dette som jobb, sier Hovd.