Ny NM-medalje til Maria S. Wågan

Maria Sagnes Wågan var sjanseløs på gullet, men sikret seg en fin sølvmedalje under NM terrengløp lange løyper i Vik lørdag ettermiddag.

MEDALJE: Maria Wågan sikret seg ny NM-medalje da hun ble nummer to i NM terrengløp lange løyper lørdag.  Foto: Jon Wiik

MEDALJEKAMP: Grethe Tyldum var lenge med i medaljekampen i J16 år, men endte på fjerdeplass til slutt.  Foto: s

NAMDALSAVISA

VIK: Allerede ved første meldepost lå Maria i teten, sammen med Live Solheimdal, Karoline Holsen Kyte og Tessa Freney.

På toppen av den lange bakken ved passering en av de tre rundene satte Live Solheimdal fart, og fikk ei luke på noen små sekunder på Wågan og Kyte som fulgte nærmest.

Midtvegs på den andre runden var avstanden økt til åtte sekunder til Wågan, som var den eneste som klarte å følge farten til Solheimdal sånn noenlunde på dette punktet av løpet

Ved passering to runder var avstanden økt til 19 sekunder, mens Kyte nærmet seg Wågan på andreplass. En runde før mål skilte det ni sekunder mellom de to jentene som kjempet om sølvmedaljen.

Midtvegs ut på sist runde var avstanden kuttet ytterligere mellom Wågan og Kyte, men Wågan svarte på slutten, og sikret seg sølvmedaljen med åtte sekunders margin til Karoline Holsen Kyte, Førde.

Hun var imidlertid sjanseløs på gullet, da det skilte hele 39 sekunder opp til gullvinner Solheimdal.

Fjerdeplass til Tyldum

I jenter 16 år ble Grethe Tyldum, Hållingen nummer fire av de fem deltakerne. Hun var lenge med i kampen om medaljene, og passerte som andre beste jente etter en av de to rundene.

I mål var Tyldum 1,02 bak vinneren, på fjerdeplass.