Dag Erling ønsket seg noe helt spesielt i gave – responsen var overveldende

Dag Erling Aune blir 56 år på torsdag – men hadde lite å ønske seg til bursdagen. Dermed ville han heller donere penger til Kreftforeningen.

Spesielt bursdagsønske Dag Erling Aune blir 56 år torsdag. Istedenfor å ønske seg gaver, har Aune et ønske om å samle inn penger til Kreftforeningen.  Foto: Privat

NAMDALSAVISA

FLATANGER: «Til bursdagen min i år ønsker jeg bidrag til Kreftforeningen. Jeg har valgt denne ideelle organisasjonen fordi saken deres betyr mye for meg, og jeg håper at du vil vurdere å bidra som en måte å feire sammen med meg. Alle bidrag hjelper meg med å nå målet mitt.»

Dette skriver Dag Erling Aune på en innsamlingsaksjon på Facebook. Mandag opprettet han aksjonen med et mål om å samle inn 1.000 kroner. Ved 19.30-tida tirsdag kveld hadde summen kommet opp i hele 13.815 kroner

– Jeg synes målet på 1.000 kroner var ambisiøst, men jeg er ekstremt glad for at jeg bommet kraftig der, sier Aune.

Bakgrunnen for at Aune har valgt å heller ønske seg bidrag til Kreftforeningen, framfor gaver til seg selv, er fordi han føler han har det han trenger.

– Da er det bedre at pengene går til en god sak. Jeg har også mistet bekjente på begge sider av familien til kreftsykdommen, og da følte jeg dette var naturlig for meg å gjøre, sier han.

– Hvordan har tilbakemeldingene vært?

– De har vært helt fantastiske. Jeg fant jo bare denne muligheten på Facebook, og tenkte – hvorfor ikke prøve det ut. Det har vært mange nydelig folk som har respondert til aksjonen, smiler den snart 56 år gamle flatangermannen.

Selv om Aune fyller år på torsdag, varer innsamlingsaksjonen til november.