Beitstadsundbrua: Fylkesrådet får Høyre-refs

Vil invitere kinesere inn i varmen

Å gi skattebetalerne ei unødvendig ekstraregning på 40 millioner, er uansvarlig mener Høyre. Nå ber de fylkesledelsen snu og invitere kinesiske brubyggere inn i varmen igjen.

Brutrøbbel Bygginga av Beitstadsundbrua har blitt en politisk nøtt etter at det kinesiske selskapet sendte inn det desidert billigste tilbudet på å bygge brua. Nå kan saken ende i retten og utbygginga bli utsatt.Skisse: Statens vegvesen 

NAMDALSAVISA

STEINKJER: – Når fylkeskommunen inviterer til anbudskonkurranse, må fylkesrådet vurdere alle tilbudene som kommer inn. Og når de velger å utelukke det billigste tilbudet, bør de ha en god begrunnelse på hvorfor fellesskapet skal betale 40 millioner mer for Beitstadsundbrua. Det har de ikke, sier Høyres gruppeleder i fylkestinget, Pål Sæther Eiden.