Øker kunnskapen om demens

Denne uka går kommunen og Nasjonalforeningen for folkehelse bredt ut for å øke folks kunnskap om demens.

Kursholder Else Lindset vil denne uka kurse alle som vil om demens.  Foto: Stein Nervik

NAMDALSAVISA

GRONG: Etter at kommunen tidligere i år underskrev en avtale om å bli et demensvennlig samfunn, gjennomføres det denne uka tre kurs som skal gi folk flest bedre kunnskap og bevissthet rundt sykdommen.

– Det er mange som vet en del om demens, men det er fortsatt mye skam knyttet til det å ha demens. Vi får ofte ikke kontakt med pasientene før familien rundt er utslitt og trenger avlastning, fortell sykepleier Else Lindseth i Grong.

Målgruppa for kurset som holdes på Frivilligsentralen tirsdag, onsdag og torsdag (samme kurs hver dag), er lokalt næringsliv.

– Ofte er det disse som ser symptomene først. Vi har allerede kurset 30 bankansatte, som hadde flere historier å fortelle. Nå vil vi nå ut til resten av Grong, blant annet er det viktig at de vet hvem hos oss de kan henvende seg til. Selv om målgruppa er næringsliv, er alle velkommen. Også folk utafor kommunen, sier Lindseth.