Hadde mål om å samle inn en tusenlapp – nå er beløpet over 32.000

I anledning sin egen bursdag bestemte Dag Erling Aune (56) seg for å donere penger til Kreftforeningen. Innsamlingen på Facebook har gått over alle forventninger.

Spesielt bursdagsønske Dag Erling Aune ble 56 år torsdag forrige uke. Istedenfor å ønske seg gaver, hadde Aune et ønske om å samle inn penger til Kreftforeningen. Nå har han samlet inn en god slump penger.   Foto: Privat

NAMDALSAVISA

FLATANGER: Mandag 23. oktober opprettet han aksjonen med et mål om å samle inn 1.000 kroner.

– Jeg synes målet på 1.000 kroner var ambisiøst, men jeg er ekstremt glad for at jeg bommet kraftig der, sa han til NA torsdag forrige uke da summen hadde kommet opp i hele 13.815 kroner.

Overveldende repsons

Men det viste seg at han skulle bomme enda mer. Tirsdag 30. oktober hadde nemlig Dag Erling klart å samle inn hele 32.000 kroner.


Dag Erling ønsket seg noe helt spesielt i gave – responsen var overveldende

Dag Erling Aune blir 56 år på torsdag – men hadde lite å ønske seg til bursdagen. Dermed ville han heller donere penger til Kreftforeningen.

 

– Jeg bøyer meg i støvet og takker varmt til alle som har bidratt. Det er tydelig at mange følger med, og reaksjonene har vært meget postive, sier Aune til NA mandag kveld.

– Responsen har vært overveltende. Beløpet viser at dette er en sak som berører folk, legger flatangermannen til.

Egentlig skulle innsamlingsaksjonen stoppe ved månedskifte, men han forteller nå at den vil være åpen i åtte døgn til.

Bakgrunnen for at Aune har valgt å heller ønske seg bidrag til Kreftforeningen, framfor gaver til seg selv, er fordi han føler han har det han trenger.

– Da er det bedre at pengene går til en god sak. Jeg har også mistet bekjente på begge sider av familien til kreftsykdommen, og da følte jeg dette var naturlig for meg å gjøre, sier han.

– Fantastisk initiativ

Brit Marie Skage som er kreftkoordinator i Kreftforeningen i Namsos, Namdalseid og Flatanger er imponert over innsamlingsaksjonen.

– Jøss, det var mye! Fantastisk flott initiativ – all honør til ham. Mange blir rammet av kreft, og dette viser at folk er villige til å bidra til saken, sier hun.