20 trailere finner vegen fra Viplast hver dag

Optimismen er absolutt til stede selv etter et ustabilt år for en av de største leverandørene til oppdrettsnæringa i regionen. Viplast vurderer å bygge fabrikk i tilknytning til slakteriet til Sinkaberg Hansen.

VIPLAST Daglig leder Aksel Kirkeby-Garstad og produksjonsleder Tonny Skjønhaug i lokalenetil Viplast.  Foto: Lena Erikke Hatland

Kundene våre satser og investerer for å skape vekst, og de har tro på framtida. Det er veldig bra.

Aksel Kirkeby-Garstad,
NAMDALSAVISA

Historien om det som i dag er Viplast AS starter med noe så spesielt som et årsmøte i ungdomslaget i 1984. Innbyggerne på Garstad opplevde at både skolen og postkontoret i bygda ble lagt ned – og at lokalbutikken var i ferd med å gå under. Nå, over 30 år senere, er Viplast den største industribedriften utafor sentrum av Vikna.

Avgjørende betydning

Ideen om å starte en fabrikk for produksjon av isoporkasser for den lokale oppdrettsnæringa ble en ny start for grenda. Ungdomslaget ble drivkraft og største aksjonær, og brorparten av innbyggerne gikk også inn med aksjer.