Åge og Katia skapte øyeblikk av magi

Fra en enkelt utsmykket scene fikk publikum servert en mangfoldig og rørende konsert.

Fortryllende Forventningene til konserten med Åge Aleksandersen og Katia Cardenal var høye, men ble til de grader innfridd. I løpet av drøye halvannen timen de spilte var det mange magiske øyeblikk.  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Det ble raskt klart da de gode vennene Åge Aleksandersen og Katia Cardenal entret scenen i Kulturhuset i Namsos at dette kunne bli en riktig fin kveld.

Det enkle oppsettet på scenen sto i sterk kontrast til dybden som ble loddet i både sjelfull framføring og selve sangene som ble framført.

Først ut var Åge alene, og «Dains med dæ». I en andektig forventningsfull sal ble allsangen og avslutningsspøken under låta en tidlig forløsning, og derfra og inn hadde scenekunstnerne publikum i sin hule hånd. Åge viste sin fantastiske evne til å kommunisere med publikum, og virkninga av å få dem med er at det skapes et eierskap til opplevelsen, og at du kommer tettere på artistene og det de formidler.


Slik ble rockeren milliardær

For en stund tilbake var NA-redaktør Kim Riseth i USA for å lage en reportasje på Bengt Bodal. Da Riseth fortalte at han var sønn av et Prudence-medlem, ble forretningsmannen stille.

 

En strålende match

Etter vakre «Kun en» kom Katia Cardenal og dattera Nina inn på scenen. Vakre «Mi Luna» blir Katias første sang denne kvelden, og det blir raskt klart at det ikke bare er Åge som har glimt i øyet. Hun forteller om da de møttes, og at de begge to var langt mørkere i håret den gang.

Litt av poenget med denne konserten er jo at det er 25 år siden Cardenal spilte inn «Dale Una Luz» – Åges «Akkurat no» i spansk drakt. Litt av kjernen er det nære forholdet de to artistene har fått gjennom åra. Men selv om det er spesielt for dem, blir det automatisk det for lytteren?

Det tok ikke lang tid før svaret kom. Under «Fremmed fugl» i spansk versjon leker de seg på scenen, publikum ler og de klapper i takt.

Det viser seg at stemmene deres matcher nærmest perfekt, og de har den samme nærmest utemmelige krafta. Sammen blir de en orkan, dog en vennlig og mild en.

Spesielt forhold Gjennom flere tiår har Åge Aleksandersen og Katia Cardenal utviklet er nært forhold, og de klarte kunststykket å lykkes med å formidle dette gjennom konserten.  Foto: Bjørn Tore Ness

 

Magisk høydepunkt

Konsertens musikalske høydepunkt kommer med «Corazon de Niño», et magisk øyeblikk som gjør at tida står stille i drøye tre minutter.

Her viser også mor og datter Cardenal hvor fantastisk det kan være med vokalharmonier, og sammen er de en feiende flott duo. Sammen med Åge og gjengen skapes det noe enestående vakkert.

Deretter kommer flere artige og fine historier som perler på en snor, og i dette formatet er det med på å heve hele opplevelsen.

Dette var aftenen for sangene med noe på hjertet og som har noe ekstra ved seg. Og ikke minst, Åge og Katia klarer å formidle det.

Alle låtene er arrangert til en flott amalgam mellom det norske og det mellomamerikanske, og det viser at distansen mellom oss ikke er så stor som man kanskje skulle tro.


Frode Viken og Ole Mediå innlemmet i Wood of Fame

– Alltid stas å være først ut

Frode Viken og avdøde Ole Mediå er de første som innlemmes i Wood of Fame. Torsdag ble begge hedret under Woodlandfestivalen i Namsos.

 

Sangskatt

Så kommer halve «Akkurat no» og «Dale Una Luz», og vi skjønner både gjennom musikken og historien mellom de to versjonene hvorfor de to fikk et så nært forhold.

De fleste kjenner godt til Åges låter denne kvelden, og de er som alltid flotte. Men ekstra artig er det at vi blir bedre kjent med Katia Cardenals katalog, som inneholder mange skjulte skatter for oss nordmenn. Det bør de ikke forbli.

Gjennom hele kvelden var også det svært stødige backingbandet med på å gi et solid fundament som fikk hovedpersonene til å skinne.

«Va det du Jesus» og den spanske versjonen av «Jørgen Hattemaker» blir to nye høydepunkter mot slutten, før «Lys og varme» avslutter. «Vi har itj meir på repertoaret» kommenterer Åge til latter fra salen, og etter et gjenhør med «Mi Luna» er det hele over. Men det er helt greit, for dette var en aldeles magisk aften.


Ola Flyum skriver biografien om Terje Tysland

Flyum skriver Tysland-biografien

Det finnes vel ikke en musiker med så mange myter om og rundt seg som Terje Tysland. Nå skal disse fram i lyset.Programmet for Woodlandfestivalen er klart

Disse artistene skal hylle Tysland

40 år etter solodebuten til Terje Tysland skal «Stakkars klovn» gjenskapes i Namsos. Det blir ikke en ren nostalgitripp, lover arrangøren.