Slik ble rockeren milliardær

For en stund tilbake var NA-redaktør Kim Riseth i USA for å lage en reportasje på Bengt Bodal. Da Riseth fortalte at han var sønn av et Prudence-medlem, ble forretningsmannen stille.

Fortalte sin historie Bernt Bodal fortalte om suksessen som forretningsmann, hans tidligere liv som musiker og sitt forhold til trønderrocken fredag ettermiddag. Bildet på skjermen viser Bodal (i midten) fra hans tid i rockebandet Høst. Kim Riseth sto for spørsmålene under intervjuet.  Foto: Bastian Øien Alstad

NAMDALSAVISA

NAMSOS: For mens Riseth og Bodal satt sammen i et helikopter, ble plutselig ikke business og fiske like viktig lenger.

Fredag ettermiddag var de samlet igjen. På Rock City i Namsos, der Bernt Bodal fra Skien fortalte sin historie. Som NA tidligere har omtalt, begynte han som gitarist i rockebandet Høst på starten av 1970-tallet.

Ble krabbefisker

Senere tjente han seg søkkrik i Amerika. Han begynte først med krabbefiske i Alaska – et knallhardt, men svært lønnsomt arbeid.

– Det hendte jeg arbeidet 40 timer i strekk utpå båten, sa Bodal.

Han gikk dermed fra et tøft yrke økonomisk sett som musiker, til et farlig yrke som ga god avkastning.

– Det var slitsomt, men utrolig lønnsomt. På tre til fire uker kunne jeg tjene opp mot hundre tusen dollar. Og det var mye penger i 1979, sa Bodal.

Ved å aldri si nei til å ta i et tak – jobbet han seg opp i systemet, og slo seg etter hvert sammen med Kjell Inge Røkke. I 1991 kjøpte han aksjemajoriteten i American Seafoods, og ifølge Hegnar.no har han nå en bokført formue på 1,4 milliarder norske kroner.

– Jeg har tatt mine sjanger. Å ha ambisjoner har alltid vært naturlig for meg, fortalte Bodal under intervjuet.

Spiller med Raaen

Som leder har han en klar filosofi:

– Man kan sammenlikne det med å være trener på et fotballag. Det er ikke du selv som skal score mål. Man må stimulere de ansatte til å gjøre en god jobb.

Torsdag kveld var det musikeren Bodal som igjen glimtet til, da han jammet på Onkel Oscar i Namsos.

Lørdag skal han spille Jimmy Hendrix sammen med Skjalg Raaen når Terje Tysland skal hylles i NTE Arena.

– Vi hadde det veldig artig i går kveld. Vi skal også ha en jam-session fredag. Lørdag skal blir det også show, smiler mannen fra Skien – bosatt i Seattle, USA.

– Kjenner du Skjalg fra før?

– Nei, men jeg har hørt han er veldig flink. Det er artig å få være med på dette.

– Har du spurt om å støtte Woodland økonomisk?

– Vi gjør så mye i USA nå med ting vi er involvert i. Namsos blir liksom litt langt unna, så vi har ikke hatt noen diskusjoner om det, sier han.