Liverten fikk Innovasjon Norges utviklingspris

– Jeg tar prisen som et bevis på at de har gjort mye rett, sa en glad Roy Inge Bergli da han hørte at Liverten fikk prisen.

Glad prisvinner Roy Inge Bergli og Liverten vant årets utviklingspris i Nord-Trøndelag som Innovasjon Norge deler ut.   Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

LIERNE: Ettersom fylkene slås sammen til Trøndelag er Liverten historiens siste nordtrøndersk vinner av BU-prisen (bedriftsutviklingsprisen). De får en premie på 50.000 kroner til videre utvikling av bedriften, og er dermed også videre med i konkurransen om å vinne den nasjonale prisen på 250.000 kroner som deles ut under Grüne Woche i Berlin i januar.

Glad prisvinner

Daglig leder Roy Inge Bergli var glad da han fikk vite at nettopp Liverten var prisvinneren.

– Jeg setter enormt stor pris på å vinne, og det er artig at relativt små bedrifter i utkantene settes pris på, sier han.

– Etableringa av Liverten har vært tidkrevende – 10 år. Forretningsideen er i stor grad å kunne selge lokale matretter som gourmetmat, legger Bergli til som samtidig vil gi honnør og dele prisen med de ansatte.

Prisen deles ut årlig til bedrifter som går foran og skaper ny og spennende næring med basis i landbruket og bygdens ressurser.

Juryens begrunnelse:

«Serveringsvirksomheten baseres i vesentlig grad på å benytte lokale råvarer og lokale mattradisjoner. LiVERTEN har en tydelig profil som går på å markedsføre Lierne som merkevare og skape begeistring rundt Lierne.

Virksomheten har vokst fra å ha en omsetning på 5,3 mill. kr i 2012 til å ha en omsetning på 8,9 mill. kr i 2016. Roy Inge Bergli (daglig leder) regner med å få en omsetning på over 10 mill. kr i 2017. LiVERTEN har med dette vokst til å bli en virksomhet og en arbeidsplass som betyr mye i en typisk distriktskommune. Virksomheten er mangfoldig og således et typisk eksempel på en tilpasning for å kunne oppnå vekst når en driver næring på bygda. Bedriften har videre hatt en bevisst holdning på å engasjere ungdom som arbeidskraft gjennom å benytte ungdomsbedrifter i ulike arrangement.»

Juryens medlemmer: Siri Bruem, rådgiver hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Borgny Grande, leder i Nord-Trøndelag Bondelag og Ulrik Hammervold, kredittsjef i Innovasjon Norge-Trøndelag.


Liverten AS
  • Stiftet: Mars 2012
  • Daglig leder: Roy Inge Bergli
  • Styreleder: Siv Ellinor Aagård
  • 29 ansatte – 19 kvinner og 10 menn
  • Lønnskostnader var i 2016 på 3.353.000 kroner
  • Omsetning 2014: 7.824.000 kroner (resultat før skatt 352.000,-)
  • Omsetning 2015: 8.839.000 kroner (resultat før skatt 575 000,-)
  • Omsetning 2016: 8.884.000 kroner (resultat før skatt 324 000,-)