Maria Wågan ble nummer sju i Nordisk mesterskap i terrengløp

– Min beste sesong

Lørdag satte hun punktum for utendørssesongen med en sjuendeplass i Nordisk mesterskap i terrengløp. Å ta sesongpause, er imidlertid uaktuelt for Maria Sagnes Wågan.

SLUTT PÅ UTENDØRSSESONGEN Maria Sagnes Wågan fra Namsos reiste i helga fra Danmark med en sjuendeplass i Nordisk mesterskap i terrengløp. Dette var hennes siste konkurranse før innendørssesongen begynner, som for Sagnes Wågan sin del smeller i gang under adventsstevnet i Steinkjer.  Foto: Hovd

NAMDALSAVISA

MIDDELFART: – Nei, den hopper jeg over. Nå er det bare å kjøre på med mengdetrening før adventsstevnet i Steinkjer, sier namsosløperen etter målgang i danske Middelfart.

Hun fikk samme plassering som under fjorårets debut i mesterskapet, men med et vesentlig sterkere startfelt i år, ser Sagnes Wågan likevel på helgas sjuendeplass av 17 utøvere som en mye sterkere prestasjon.

– Det var sterke navn foran meg på lista, så jeg er fornøyd med plasseringa. Det var artig å representere Norge, sier Sagnes Wågan, som, når hun ikke løper med det norske flagget på brystet, konkurrerer for Namdal løpeklubb.

– Jeg havnet i et spurtoppgjør med danske Maja Alm, som kom i mål ett sekund foran meg. Hun har blant annet tre VM-gull i orientering og ei tid på under 15,40 på 5.000 meter, legger hun til.

– Slit fra første meter

Hun innrømmer også at det ikke bare var konkurrentene som var tøffe i helga, hvor hun løp inn til tida 29,39.

– Løypa var veldig gjørmete og svingete. Det var som å springe i ei myr. Det var et slit fra første meter, og jeg ga det jeg hadde, sier namsosingen, som har baneløp som hovedsatsing.

– Jeg spisser meg på bane, og har et steg som responderer godt på hardt underlag, så jeg fikk ikke brukt farta mi i helga, fortsetter hun.

25-åringen ble nummer to blant de norske utøverne, 40 sekunder bak Karoline Holsen Kyte, som tok fjerdeplassen. Svenske Sara Christiansson vant med tida 28,40. På herresida Wågans samboer, Petter Rypdal, nummer 23.

Ambisiøst mål

Maria legger nå bak seg en forrykende sesong, med blant annet NM-gull på 5.000 meter, NM-bronse på 10.000 meter og NM-sølv i terrengløp. Namsosingen har også oppnådd solide perser på samtlige distanser hun har konkurrert i.

– Dette er den beste sesongen jeg har hatt. Jeg har vært mye sterkere i år enn det jeg var i fjor. Det merket jeg i helga også, sier Sagnes Wågan.

Fram mot våren er det ambisiøse hovedmålet å presse ned tida på 5.000 meter ytterligere fra nåværende pers på 16,21,99 til under 15,40.

– Med en vinter med bra trening, skal det i hvert fall gå å komme under 16 minutter. Hvis jeg jobber hardt nok, skal 15,40 være mulig også, sier hun målrettet.

– Planen er å fortsette slik jeg gjør nå, så får jeg se hvor det tar meg. Jeg håper på like stor framgang neste sesong også, sier Maria Sagnes Wågan.