Her er Namdalens heldigste mann

Stig Inge Olsen (49) fra Høylandet leverte Lotto-kupongen i full fart før fjøsstellet lørdag kveld. Noen timer senere ringte Norsk Tipping fra Hamar.

UVIRKELIG Stig Inge Olsen (49) fikk pengene inn på konto mandag ettermiddag. – Det er helt uvirkelig. Jeg har nesten ikke skjønt at det er sant ennå, sier Olsen.  Foto: Espen Fossland

Det er bare helt uvirkelig.

Stig Inge Olsen, lottomillionær
NAMDALSAVISA

HØYLANDET: – Jeg har tippet Lotto i mange år, og har faktisk vunnet andrepremien tre ganger de siste åra. Men aldri har jeg fått sju rette, forteller Stig Inge Olsen når han møter NA på det som kan kalles alt annet enn blåmandag.

Men først må vi noen dager tilbake i tid. Lørdag var som mange andre lørdager for 49-åringen på Høylandet.

– Før fjøsstellet leverte jeg inn noen Lotto-kuponger før jeg kledde på meg. Og etter fjøsstellet dro vi nesten rett i 45-årsselskap, forteller han.

Ubesvarte anrop

Under selskapet la Olsen telefonen i jakkelomma i gangen, og fulgte verken med på hvem som ringte eller selve lottotrekninga senere på kvelden.

– Det var sønnen min som hadde sett at noen fra Høylandet hadde vunnet, og da sjekket jeg også telefonen min. Der var det mange ubesvarte anrop fra et nummer som startet på 62. Da jeg ringte opp, var det vinnertelefonen fra Norsk Tipping, forteller den nybakte lottomillionæren.

Olsen logget seg raskt inn på Norsk Tipping og sjekket kupongen.

– Der så jeg at jeg hadde sju rette og at jeg hadde vunnet nesten 3,8 millioner kroner.

Det Olsen ikke la merke til, var at han hadde levert samme kupong to ganger.

– Klokka 21.45 ringte Norsk Tipping meg opp igjen, og da tok jeg telefonen. Det var først da de fortalte meg at jeg hadde vunnet på to rekker – og dermed 7,6 millioner. Det kan vel kalles flaks i flaksen, smiler Olsen.

BEVISET Stig Inge Olsen viser fram mobiltelefonen med kupongen som gjorde hållingen til millionær. To rekker ga nesten 3,8 millioner hver – og 7,6 millioner totalt.  Foto: Espen Fossland

 

Fortsatte festen

Etter at Olsen hadde blitt lottomillionær, gikk han tilbake til bursdagsfesten – uten å si noe som helst.

– Det var bare kona som fikk vite det. Vi sa det ikke til noen. Og selv om det var en festlig og trivelig kveld, klarte jeg ikke helt å slippe meg løs, sier Olsen.

– Har du sluppet deg løs nå da?

– Jeg tror det fortsatt ikke har gått opp for meg. Det er helt uvirkelig, sier Olsen som omtaler seg selv om en jordnær og rolig person.

– Som nybakt lottomillionær. Skal du unne deg noe ekstra i tida framover?

– Som gårdbruker har jeg lite fri, så en sydentur hadde gjort seg. Jeg har nettopp kjøpt meg ny bil, så det trenger jeg ikke.

– Sønnen min har jo allerede begynt å mase om å få seg ny BMW, men jeg har sagt at han kanskje skal få en Volvo. Vi leaser en Volvo til dattera vår nå, og den har jeg lovet å kjøpe ut, smiler Olsen.

Håper på mer fritid

I tillegg til kontakt med sin lokale bank og en tur til Oslo for å snakke med rådgivere i Norsk Tipping, håper gårdbrukeren nå på mer fritid.

– Jeg håper at jeg får muligheten til å oppleve mer. Ha mer tid til hytta i Vemundvik. Vi er også medlemmer i Holiday Club i Åre, så det blir vel flere turer dit, sier han.

– I ei såpass lita bygd som Høylandet, er det vel mange som har fått med seg at det var du som vant førstepremien?

– Jeg har vel nesten ikke gjort annet enn å besvare telefoner og svare på meldinger. Mange har sendt meg gratulasjonsmeldinger, og det er selvsagt veldig hyggelig, forteller Olsen.

– Hvordan reagerte kona?

– Hun er også jordnær og har nok ikke helt skjønt det ennå selv. Vi har to barn – eller ungdommer – som selvsagt ble veldig glade, forteller Olsen som idet han snakker med NA sjekker kontoen – og får se at pengene har tikket inn.

– Det er helt uvirkelig. Jeg skjønner det faktisk ikke. Det viser bare at alle kan tippe – og alle kan vinne. Det kan skje hvem som helst, forteller Olsen.