Vil satse på turisme og reiseliv i Namdalseid

La planer over lunsjbordet

Tema var reiseliv og næringsutvikling da MNS-utvikling inviterte bedrifter i Namdalseid til idesmie over lunsjbordet.

NÆRINGSLUNSJ Omkring 15 bedrifter og næringsdrivende var med på idedugnad omkring reiseliv, næringsutvikling og samarbeid i Lensmannsgården på Korsen i Namdalseid.  Foto: Øivind Rånes

NAMDALSAVISA

NAMDALSEID: – Dette ble en skikkelig inspirerende dag, sier Rina Skjæran, rådgiver og prosjektleder i Midtre-Namdal samkommune – utvikling (MNS).

Idedugnad

Fredag var omkring 15 bedrifter og næringsdrivende samlet i Lensmannsgården på Korsen til lunsj og idemyldring omkring reiseliv, næringsutvikling og tettere samarbeid.

Bente Snildal presenterte Visit Namdalen, med særlig vekt på hvordan det jobbes med markedsføring av reiselivsbedrifter i regionen.

Markedsføring og ideer var også tema for del to av lunsjseminaret, hvor deltakerne skulle komme med ideer som kan få turister, familier eller folk på gjennomreise til å stoppe og bli to dager i Namdalseid.

En som allerede er i gang med et nytt prosjekt, er Raivis Baltris i Tøtdal.

IDEKLEKKING Raivis Baltris har konkrete planer for sjøturisme i Tøtdal. Her sammen med Tone Fossli og Monica Sotberg under idemyldringa i Lensmannsgården.  Foto: Øivind Rånes

 

Sjøen som attraksjon

– Har du vært i Namdalen, så har du vært i Norge. Her har vi alt norsk natur kan by på samlet på ett sted, sa han.

Baltris var invitert spesielt for å snakke om planene han jobber med og hvordan han tenker omkring helårssatsing.

Etter ti år i Norge er han ikke i tvil om at Namdalseid og Namdalen har et stort uutnyttet potensial når det gjelder turisme og reiseliv.

Han er i ferd med å starte en sjøcamp i Ytre Breivika hvor det skal handle om fiske, dykking og vannsportsaktiviteter hele året.

– Noen har sagt at når man kan tjene penger på hobbyen sin, så bør man slutte å jobbe og leve av hobbyen, sa han til deltakerne på næringslunsjen.

Felles satsing?

Og skal vi tolke noen av utsagnene fra andre deltakere, finnes det mange som jobber med planer knyttet til reiseliv, opplevelser og turisme knyttet opp mot landbruk og gårdsdrift.

– Med så mange gode og konkrete ideer på bordet, må vi nå samle trådene og se hva vi kan få til videre, sa Skjæran.

Mange av deltakerne var interessert i å utvikle deler av idedugnaden videre til et felles reiselivs-/opplevelsesprosjekt.

– Det vil også være interessant å se på mulighetene for å koble på Innovasjon Norge for å jobbe videre med noen av de ideene som ligger her, sier hun.