Vikna og Nærøy blir slått sammen

Det er enighet på Stortinget om at de to store kommunene i Ytre Namdal slås sammen.
NAMDALSAVISA

OSLO: Kommunalkomiteen på Stortinget ble torsdag enige om en innstilling i saken om reversering av kommunetvang, skriver Trønder-Avisa.

På forhånd var det kjent at Bindal og Leka får ja til å trekke seg ut av tvangssammenslåingen i Ytre Namdal. Men hva som skjedde med de to andre, Nærøy og Vikna, har vært et åpent spørsmål.


– Nå er jeg i den sjuende himmel!

– Herregud, så glad jeg er. Dette er himmelsk. Vi er blitt bønnhørt.

 

Nå er det klart: Nærøy og Vikna blir slått sammen med hverandre, uten noen flere.

– Jeg syns det er bra at det nå blir ro rundt denne prosessen, så Vikna og Nærøy kan slå seg sammen for enda bedre tjenester. Høyre skulle gjerne sett at de fire slo seg sammen, og mener det ville gitt bedre forutsetninger for folk og næringsliv, men når vi har kommet i denne siutasjonen er det iallfall bra at de to får slå seg sammen, sier stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth (H) som sitter i kommunalkomiteen.


– Vikna og Nærøy er fortsatt sammenslått

Vikna-ordfører Amund Hellesø er litt usikker på hva KrF-vedtaket betyr for Vikna og Nærøy. Hans kollega i Nærøy tror det må vedtas en ny sammenslåing.

 

– Formelt er dette fortsatt en tvangssammenslåing?

– Det er et annet vedtak man fatter nå. Vi hadde i utgangspunktet fire, nå blir det bare mellom to. Både Nærøy og Vikna har, så langt jeg forstår, fattet positive kommunestyrevedtak for ikke å reversere sammenslåing, sier Lønseth til Trønder-Avisa.