Pharmaq åpnet ny fabrikk

Et nytt anlegg for produksjon av virusantigen er siste satsing for fiskevaksine-selskapet Pharmaq.

ÅPNET FABRIKK Per Olav Tyldum (til høyre), ordfører i Overhalla kommune og Tom Staahle, ordfører Ullensaker kommune. sørget for at den nye Pharmaq-fabrikken på Kløfta ble offisielt åpnet. 

NAMDALSAVISA

KLØFTA: Det bioteknologiske anlegget er bygget på Kløfta og mandag var det offisiell åpning med blant andre Overhalla-ordfører Per Olav Tyldum til stede.

Den nye fabrikken til 150 millioner kroner skal produsere virusantigen som brukes i selskapets fiskevaksiner.

Kløfta-anlegget vil blant annet være en viktig leverandør til vaksine-produksjonen som foregår ved selskapets  fabrikk i Overhalla.

Pharmaq er stolte over at de har satset på å beholde viktig kompetanse innen bioteknologi i Norge. Anlegget skal være i verdensklasse og skal levere til oppdrettsnæringen både i Norge og utlandet.

Fabrikken har kapasitet til å produsere virusantigen for flere hundre millioner vaksinedoser årlig, og vil sikre Pharmaqs leveringsevne til den internasjonale oppdrettsindustrien i mange år fremover.

Til å åpne fabrikken hadde selskapet invitert Per Olav Tyldum, ordfører i Overhalla kommune og Tom Staahle, ordfører Ullensaker kommune. De klippet sammen over snoren som markerer en viktig milepæl i vaksineselskapets historie.