Du og jeg og #metoo

Ukeslutt

Ukas strek Tegning: Knut Høihjelle 

NAMDALSAVISA

Bomba slo ned i Hollywood, og spredde seg videre som hagleskudd. Mann etter mann ble sendt hjem i skam, da modige ofre turte stå fram.

Ilden den sprer seg, fra land til land, – ingen skal spares og alt skal fram. Og alle som én blir ganske perpleks, når de får høre om påtvunget sex.

I Namdalen har det så langt vært stille, og inntrykket er at alle er snille. Behandler hverandre respektfullt og godt – og om det er slik, så er det jo flott.

Men hva om det går noen rundt og dekker, og plutselig en dag ballongen sprekker? Skandalene rammer vårt nabolag, og ryktene slår som et hammerslag?Da er det nok mange som ser seg i speilet, og tenker som så: Hvor var det jeg feilet? Var det så lurt å si det jeg sa? Likte hun ikke blikket jeg ga?


Nå dukker de mange minnene opp, som da vi tegnet på ungjentas kropp. Hun var 16 og full som en dupp, vi brukte tusjen på hennes pupp.


Og jeg glemmer aldri en klassefest, jeg hang rundt henne som en pest. Ungdommelig moro, tenkte jeg da, men jenta ble ikke spesielt glad.


Moralen i dette er ikke så lett, vi vil jo så gjerne alle bli sett. Men vokt ditt blikk og pass din munn, for noen blir krenket i samme sekund.