Extrastiftelsen deler ut 90 millioner kroner til helseprosjekter

Dermed har 2017 blitt et rekordår for stiftelsen.
NAMDALSAVISA

NAMSOS: Extrastiftelsen mottar 6,4 prosent av overskuddet til Norsk Tipping, noe som i 2017 utgjør 277,5 millioner kroner. Gjennom totalt fem tildelinger i 2017 har disse midlene kommet helsefrivilligheten til gode. Aldri tidligere har så mye penger blitt fordelt til helsefrivilligheten, gjennom Norsk Tippings overskuddsmottakere.

– Vi er veldig glad for å kunne bidra til at så mange gode idéer blir realisert, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen.

Med de 140 nye prosjektene som fredag får støtte, vil stiftelsen i løpet av 2017 ha gitt støtte til totalt 944 prosjekter i hele landet i 2017.

– Dette viser hvor bred helsefrivilligheten er. I hvert prosjekt er det mange deltakere, som hver og en får hjelp til å leve gode liv. Det betyr at støtten vi bidrar med gjennom organisasjonene hvert år gir bedre helse for mange tusen mennesker, sier Lillehagen.

Her er en oversiktig over hvilke prosjekter som får penger!