90-åringen har bygd ut og inviterer til åpen dag på nyåret:

Fortsetter å bygge stolthet

Når Rørvik Fisk skal feire 90 år inviteres lokalbefolkninga inn.

Positivt framover: Rørvik Fisk er landsdekkende med fem av sine produkter, og daglig leder Øivind Pettersen (i midten) sier det ser lyst ut for framtida. Her sammen med driftsleder Knut-Olav Pettersen og økonomisjef Sunniva Nicolaisen, som inviterer til åpen dag 26. januar.  Foto: Lena Erikke Hatland

NAMDALSAVISA

RØRVIK: I år er det 90 år siden Marie Pettersen begynte å produsere fiskemat i en kjeller på Rørvik, og Øivind Pettersen startet med å selge uer på kaia.

Det var starten på AS Rørvik Fisk som vi kjenner det i dag – ei fiskematforretning med 45 faste ansatte, som eksporterer fisk til hele verden.

– I anledning jubileet ønsker vi å invitere alle som ønsker å besøke våre anlegg på Rørvik, sier Sunniva Nicolaisen, som forteller at det blir anledning til omvisning på Nordbruket, salteriet, fryseriet og Fiskematen.

– Vi skal gi lokalbefolkninga et innblikk i dagens produksjon og fortelle om historien vår.

Utbygging i gang

For tida er Rørvik Fisk i gang med ei oppgradering av deres anlegg på Fiskematen, og markeringa vil derfor bli ei reåpning av det nye påbygget.

– Her er det produsert fiskemat hver eneste dag i 16 år. Tidens tann har vist oss at det er på tide med ei oppdatering, sier Øivind Pettersen, daglig leder i Rørvik Fiskemat, og forteller at utbygginga på 100 kvadrat har en prislapp på mellom seks og sju millioner kroner.

– Vi har gjort om lokalene innvending, så de ansatte skal få en annen hverdag. Det har vært dårlig luft og utslitte gulv og maskiner.

Samtidig vil oppgraderinga gjøre produksjonen mer effektiv, og den vil gjøre bedriften i stand til å møte framtida.

– Vi ser at det blir bare mer og mer aktivitet, og vi får signaler på vekst i framtida. Da er det viktig at vi henger med, sier Pettersen.

– Jeg har jobbet her i mange år, og det har vært artig hele tida – men nå er det artig, nå.

Vil skape tilhørighet

Han skryter av innsatsen til de ansatte i utbyggingsperioden.

– Vi har måtte stenge fabrikken i 14 dager, og det har vært et kjør med å få produsert alt som skal produseres. Den innsatsen som er lagt ned er jeg utrolig takknemlig for.

En av årsakene til at de inviterer til åpen dag er at de vil fortsette å bygge stolthet.

– Vi vil gjøre noe artig ut av jubileet, og en av årsakene er at vi synes det er viktig med tilhørighet. Vi vil at lokalbefolkninga skal være stolte, og det synes vi at vi har lyktes med.

Fredag var ordførerne og leder for det lokale fiskelaget invitert til julelunsj i anledning jubileet, og da var de samlet rundt bordet for en prat om hvordan de sammen kan styrke fiskerinæringa framover.