Moen Marin avslutter 2017 med to nye leveringer

I løpet av de fire siste årene har AquaGen anskaffet sju nye servicebåter fra Moen Marin. Selskapet avslutter 2017 med to nye 10-metringer.

NY LEVERING Ove Grøtan i AquaGen og Einar Biørn-Hansen i Moen Marin ved overlevering av MS Tott. Foto: Moen Marin  Foto: Moen Marin

NAMDALSAVISA

KOLVEREID: Avlselskapet AquaGen leverer genetisk forbedret materiale til akvakulturnæringa. Gjennom markedsorientert forskning og utvikling har AquaGen oppnådd en ledende posisjon som leverandør av befruktet rogn av atlantisk laks og regnbueørret.

I 2010 leverte Moen Marin sitt første fartøy til selskapet. Nå leveres NabWork 1065-fartøyene MS Topp og MS Tott.

– Med tanke på sin størrelse på 10,65 x 5,00 meter, har NabWork 1065 gode kapasiteter: Under dekk sørger 265 John Deere-hester for framdriften. Nogva gir og vridbart propellanlegg og sidepropeller fra Sleipner sikrer både fleksibilitet og manøvreringsegenskaper også i røffe farvann. På dekk er fartøyet utrustet med en radiostyrt Palfinger-kran med en kapasitet på inntil 7,4 tonnmeter, samt tre- og ett-tonns nokker, opplyser Moen Marin i ei pressemelding.

Navigasjonspakken leveres av Furuno, og inkluderer radar og kartplotter med integrert GPS, VHF, ekkolodd og autopilot.