Romjulsaktiviteter på rekke og rad

Blir du med på Blodslitet eller Ribbecup?

Har du lyst til å røre på deg innimellom all julekosen, skal det ikke stå på aktivitetstilbudet rundt om i Namdalen.

BLODSLITET Søstrene Synne og Åsne Lund fra Grong i aksjon under Blodslitet 4. juledag i fjor. Også i år arrangeres den tradisjonsrike badmintonturneringa i Gronghallen.  Foto: Line Fossland Blom

I år har vi en økning i antall deltakende damelag, noe som er svært gledelig.

Åse Nordgård, cupansvarlig i NIL fotball
  • badminton
  • fotball
  • langrenn
NAMDALSAVISA

NAMSOS: I romjula bugner det nemlig over av turneringer og konkurranser av ulike slag, der både sofaslitere, mosjonister og aktive utøvere får en gyllen mulighet til å teste ut formen.

Heder og ære står på spill når uhøytidelig romjulsmoro igjen står for tur rundt om i namdalske idrettsanlegg. Men kanskje viktigst av alt er det at de mange planlagte aktivitetene utvilsomt utgjør en fin sosial arena og møteplass.

Fotball Ribbecupen i fotball i Nærøyhallen arrangeres tradisjon tro 3. juledag.  Foto: Birger Aarmo

 

Her får du en oversikt over hvor og når du kan trimme gjennom romjula;

4. juledag: Ribbecup, Namsos

6. juledag: Romjulsturnering, Lierne.

Mens det skal konkurreres om heder og ære på volleyballbanen i Namsoshallen 4. juledag, der Ribbecup står for tur – blir det i år også anledning til å teste volleyballferdighetene i Liernehallen 6. juledag.

I fjor ble miks-turneringa avlyst grunnet dårlig påmelding, i år prøver arrangørene på ny – med en liten vri.

– Det blir turnering 6. juledag. Da har vi både familieklasse og rene dame og herreklasser. Tidligere har vi hatt miks-lag, uten den helt store deltakelsen. I år prøver vi oss derfor på rene klasser. Det blir spennende, fastslår leder Turid Solum Gjertsås i Lierne volleyball.

PÅ HEIMEBANE Liernes 1. divisjonsdamer er godt representert på banen når det arrangeres volleyballturnering i Liernehallen 6. juledag.  Foto: Line Blom Skaret

 

Blant spillerne som skal i aksjon i Liernehallen under turneringa i romjula, vil klubbens 1. divisjonsdamer – som topper serietabellen, være godt representert.

– Jeg regner med flesteparten av de spiller 6. juledag, opplyser Gjertsås.

4.juledag: Blodslitet (Grong):

Tradisjon tro er det også i år duket for den tradisjonsrike badmintonturneringa Blodslitet i Gronghallen 4. juledag. I år er det Kolvereid badmintonklubb som står for arrangementsbiten. 100 spillere var i aksjon under fjorårets turnering, Oddvar Mikalsen i arrangørgruppa håper på like god deltakelse i år.

– Vi har vel rundt 90 påmeldte på lista nå. Påmeldinga gikk veldig tregt i starten, men nå har det tatt seg opp, sier Mikalsen – som videre kan fortelle at både Grong, Gullvikmoen, Leksvik, Trondheim, Nordborg, Rissa og Kolvereid er representert i turneringa 4. juledag.


– Blant deltakerne har vi en god blanding av ungdom og godt voksne, sier Mikalsen – som opplyser at hver utøver kan stille i to ulike kategorier.

– Dette er jo en fin anledning til å røre litt på seg i jula da. Vi gleder oss til gjennomføringa, fastslår han.

2. juledag: Fotballcup, Leka

3. juledag: Ribbecup, Kolvereid.

4. juledag: Julecup, Namsos

5. juledag: Julecup, Namsos

6. juledag: Fotballcup, Flatanger

Som alltid i jula, bugner det over av aktivitetstilbud for den fotballinteresserte. 2. juledag arrangeres det fotballcup på Leka, dagen etter er det duket for den årlige Ribbecupen i fotball i Nærøyhallen.

JULECUP Julecupen i Namsos samler flest deltakere i romjula. Her måler Siv Gulaker og Emma Kjøglum, Fekkan Kranservice krefter mot Kjersti Toresen og Bæst På Fæst under fjorårets turnering.  Foto: Karl Erik Hovik Aune

 

Fotballcup blir det også i Flatanger 6. juledag. Den turneringa som samler klart flest utøvere i Namdalen er imidlertid Julecupen i Namsoshallen, som går over to dager, 28. og 29. desember.

I år er 120 lag påmeldt til den store fotballfesten. Mens 83 lag skal i aksjon 4. juledag, som er forbeholdt spillere i alderen 11–15 år, vil 37 lag kjempe om pokalene 5. juledag.

– I år har vi en økning i antall damelag, noe som er svært gledelig, forteller cupansvarlig i NIL fotball, Åse Norgård.

Hun ser i likhet med både medarrangører og deltakere fram til fotballfesten i romjula.

VOLLEYBALL Ola Sigurd Stensen og Sju slag te jul leverte god innsats på banen under fjorårets Ribbecup i volleyball. 4. juledag er det klart for ny utgave av turneringa i Namsoshallen.  Foto: Karl Erik Hovik Aune

 

– Dette er en koselig tradisjon for mange. Vi tror og håper alt går greit når det gjelder selve gjennomføringa og at både spillere og tilskuere koser seg i hallen 4. og 5. juledag, sier Nordgård.

2. juledag: Skirenn, Lierne

Testrennet på Kvelifjellet er fast tradisjon i romjula. I år er intet unntak. Mens starten i fjor måtte flyttes til lysløypa ved Liernehallen grunnet store snømengder, går rennet 2. juledag i år som normalt.

– Det blir start på Kvelifjellet. Snø har vi nok av, og løyper vil bli kjørt fra og med lille julaften, så det er bare for folk å komme seg ut på ski i jula, oppfordrer Morten Elvseth.

Ole Jørgen Bruvoll var raskeste løper i testrennet på heimebane i romjula i fjor. Da stilte ni deltakere med startnummer på brystet.

– Vi håper på flere i år, sier Elvseth.

For seniorene og juniorene som skal i aksjon under langrenns-KM som arrangeres på Frolfjellet 5. juledag, vil deltakelse i rennet på Kvelifjellet 2. juledag være en ypperlig mulighet til å teste formen inn mot kretsmesterskapet.