Antall fødsler i ambulanse har økt det siste året

– I ambulanse er det langt nok til Namsos

23. november ble Isak født i ei vegskulder ved Åbogen. Å være blålysbaby er han ikke alene om – tre av hans søsken kom også til verden før de nådde sykehuset.

En av mange Foreldrene Nils-Magne Anfinnes og Nina Hestø er enige med jordmor Trine Dekkerhus om at fødeavdelinga i Namsos er viktig. – Vi har valgt å bo her, men jeg mener det bør være et tilbud som skaper trygghet for alle uansett, sier Dekkerhus. Til sammen har de to foreldrene fem unger, hvorav fire av dem er født i ambulanse. At det har vært en økning i antall ambulansefødsler bekrefter de ved fødeavdelinga i Namsos. I protokollen har de registrert elleve fødsler utenom sykehuset i 2017, og åtte i 2016. 

NAMDALSAVISA

RØRVIK: I 2017 ble flere unger født på tur til sykehuset enn året før. En av dem var Isak.