Disse sakene ble mest lest i 2017

NA har lagt bak seg et svært innholdsrikt nyhetsår der vi har hatt mange artikler på nett som har engasjert leserne. Se hvilke ti saker som er mest lest gjennom året.

Ti PÅ TOPP Her er de ti mest leste sakene på www.namdalsavisa.no i året som gikk.  Foto: Skjermdump

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Sakene NA publiserer på nett favner vidt. Både saker fra papiravisa, egne nettsaker, meningsstoff og større reportasjer fra helgebilaget kan få høye lesertall.

Politisaker og trafikk-hendelser har i gjennomsnitt høye tall, men også saker der vi forteller sterke historier om enkeltpersoner blir lest og delt hyppig i sosiale medier.

Digitalsjef Martin Fossland i NA er glad for at nettavisa engasjerer leserne.

Han merker seg at flere lesere bruker lenger tid på artiklene – spesielt på mobil.

– Målingene våre viser at vi har økt tidsbruken med 50 prosent det siste halve året. Det er vi veldig godt fornøyd med. Det viser at namdalingene er opptatt av lokale nyheter og gode historier, sier Fossland.


HER ER ÅRETS 10 PÅ TOPP:


MOTTAKER Karianne Tung, leder i Sør-Trøndelag Arbeiderparti, har sendt et åpent brev til Bjarne Brøndbo etter overhallingens politiske overgang fra Ap til Høyre.  Foto: Bjørn Tore Ness


1: Den mest leste saken i 2017 var et innlegg fra Karianne Tung, leder i Sør-Trøndelag Arbeiderparti  som skrev et åpent brev til Bjarne Brøndbo etter overhallingens politiske overgang fra Ap til Høyre.

2: Så følger konflikten mellom Namdal bilopphuggeri og en ansatt, der firmaet ble saksøkt for usaklig oppsigelse. Striden ble senere løst ved forlik.

LO saksøker Brøndbos bilopphuggeri for usaklig oppsigelse av ansatt

Namdal bilopphuggeri ved daglig leder Bjarne Brøndbo blir stevnet i en arbeidsrettssak som omhandler usaklig oppsigelse.
ØDELA FJELLIDYLLEN John Arne Bjørnestad tok bilde da helikopteret landet 20 meter unna og laget er forferdelig bråk inne i den stille fjellheimen. Og «avskjedsgaven» var en solid snøstorm over vinterferiegjestene i fjellet.  Foto: John Olav Bjørnestad

 

3: Politiets helikopterjakt etter ulovlige snøskuterkjørere er faktisk en sak vi publiserte i februar 2013, men som tydligvis fortsatt engasjerer leserne.

Jakten på skuterkjørere provoserer

Det koker på debattforumet etter at NA skrev om politiets helikopterjakt på snøskuterkjørere i namdalsfjella.

 


SPÅDOM Joralf Gjerstad spådde at president Trump kom til å bli skutt. 

 

4: Få dager før innsettelsen av USAs nye president kom Snåsamannen Joralf Gjerstad med en oppsiktsvekkende spådom i et intervju med NA. Den spredte seg viralt i eksplosiv fart.

Snåsamannen tror Trump blir skutt

Få dager før innsettelsen av Donald Trump som USAs 45. president, spår Snåsamannen hans endelikt. – Trump vil bli skutt, hevder Gjerstad.


5: Skogbrannen i Ottersøy dominerte nyhetsbildet i midten av mai. Stor innsats fra lokalt brannmannskap, hjelp fra helikopter, Sivilforsvaret, Røde Kors og brannmannskap i andre kommuner avverget større skader.

Brannvesenet: – Vi vet hva vi skal gjøre 17. mai

Innsatsleder Sten Svarliaunet sier at det kommer til å ta lang tid før brannen er slokket.KJØKKENTJENESTE Camilla Cox Barfot fra Spillum deltok i Farmen på TV 2. 


6: Mange fulgte med da Camilla Cox Barfot fra Spillum kjempet om videre deltakelse i TV2s Farmen før jul. Mange leste saken med pappa Jonny Rønning som trodde dattera kom til å hevde seg bra i konkurransen.

Spillumsing med på Farmen

Det Camilla Cox Barfot sa til pappa Jonny Rønning var at hun skulle til skogs for å slutte å røyke. Noen uker senere fikk han en telefon fra TV2.


7: Den dramatiske rekkehusbrannen i Fossbrenna ble nøye fulgt av leserne. Brannen ble oppdaget ved 16-tida og først ved 21.30-tida begynte brannmannskapene å få kontroll over storbrannen.

Rekkehusbrannen i Fossbrenna i Namsos

Minst tre leiligheter er totalskadd

Driver etterslokking utover kvelden/natta.


UKJENT ÅRSAK Fylkesveg 17 ble stengt i flere timer etter møteulykka på Fjær, om lag fire kilometer sør for Bangsund. Politiet og Statens vegvesen jobber med å kartlegge årsaken til ulykka, hvor tre personer ble skadet.  Foto: Bjørn Tore Ness8:
I løpet av året skjer det ulykker på vegene i Namdalen. Denne skjedde ved Bangsund der tre personer ble sendt til sykehus etter en møteulykke mellom personbil og trailer, heldigvis uten alvorlige skader.

Ingen ble alvorlig skadet i møteulykka på Fv 17

Ingen av de tre personene som ble fraktet til sykehus etter møteulykka mellom trailer og personbil på Fv 17 ved Fjær sør for Bangsund er alvorlig skadet.

 

9:  En tenåringsgutt ble pågrepet og siktet for å ha angrepet og skadet en elev ved Namsos ungdomsskole. Han erkjente voldshandlinga.

Tenåringsgutt erkjenner voldsbruk mot skoleelev

En tenåringsgutt som er pågrepet og siktet for å ha angrepet og skadet en elev ved Namsos ungdomsskole, erkjenner voldshandlinga.


10: Utforkjøring på Sørsia der en mann omkom etter at han fikk et illebefinnende.