Stor etterspørsel etter Lappalainens tjenester

– Jeg bodde nesten på kontoret og måtte få hjelp

Siden oppstarten har kontoret vært Mauris andre heim. Nå er arbeidsstokken tredoblet – og det er fortsatt mer enn nok å gjøre.

Fra en til tre Hverdagen er travel for de ansatte i Namdal ingeniør- og byggtjenester. Byggingeniørene Lars Hartz og Daniel Nor ble ansatt i 2017 etter at daglig leder Mauri Tapio Lappalainen har vært alene med oppgavene i flere år.  Foto: Lena Erikke Hatland

NAMDALSAVISA

KOLVEREID: – Etterspørselen var stor, og kapasiteten min var ikke tilstrekkelig, sier Mauri Lappalainen, som startet Namdal ingeniør- og byggtjeneste på Kolvereid for over åtte år siden.

– Jeg bodde nesten her på kontoret, og skjønte at jeg måtte få hjelp. Nå har jeg fått det, og det er som en annen verden.

Kom langvegs fra

I januar 2017 ble Lars Hartz med på laget, og i fjor sommer kom Daniel Nor.

– Vi ekspanderte i fjor, og har mer enn nok arbeid til tross for tredoblet arbeidsstokk, sier Lappalainen.

De to byggingeniørene kom flyttende til Kolvereid fra Drammen og Kristiansand.

– Jeg flyttet hit fordi det så ut som en bra jobb, sier Hartz.

– Det er mange spennende og forskjellige prosjekter her ute, så jeg synes det var et godt tilbud, sier Nor, som nevner at han får jobbe med alt fra privatbolig til industri og kai.

– Det er fordelen med å jobbe i et lite firma – du får innsikt i alt, og det er veldig variert.

– Det er ikke to dager som er like her, legger Lappalainen til.

Han forteller at Nærøy og Vikna er hovedområdene for selskapet.

– Ytre Namdal er en av basene hvor det foregår mest i hele Norge, sier Lappalainen.

– Det har ikke vært behov for å dra andre steder – det er nok å gjøre her.

Ser lyst på framtida

Daglig leder Lappalainen har stort sett vært alene siden han startet selskapet som leverer en rekke ulike tjenester innen bygg- og anleggsindustri.

– Det har vært full fart hele tida, og det er oppdrettsnæringa som kan for det. Det er veldig mye aktivitet her, og det gjør at vi ser lyst på framtida, sier han.

Nib-AS eies av Multi-Bygg AS, Nærøysund Holding og Lappalainen selv. Han påpeker at Nib er den eneste aktøren som tar kontroller i Namdalen.

– Alle som bygger i dag må ha kontroller, og det kan vi gjøre, sier han.

Men kontroller er ikke det eneste de gjør. I tillegg er søknader, prosjektering, og ledelse i hovedsak det de arbeider med.