Nedgang i påkjørsler på utsatt strekning etter montering av varslingssystem

– Viltvarslerne har fungert overraskende godt

Det er tre år siden det ble satt opp flere viltvarslere på Langmyra i Overhalla. For Sylvia Aar var varslerne redninga da det plutselig sto en elg midt i vegen.

Gode resultater – Den eneste påkjørselen som er registrert kom nå rett før jul. Dette var den desidert verste strekninga når det kom til viltpåkjørsler før varslerne ble satt opp, forteller leder i Overhalla ettersøksring, Oddvar Mørkved Hustad.   Foto: Pål Morten Blom Skaret

NAMDALSAVISA

OVERHALLA: En sein og mørk kveld høsten 2016 var Aar på tur fra Namsos mot Overhalla. Plutselig observerte hun at lys på viltvarsleren hadde blitt aktivert. Derfor slakket hun umiddelbart ned farten, og før hun visste ordet av det, sto det en elg midt i vegen.