Fisket for 18 milliarder kroner

Norske fiskere tok i land fisk for til sammen 18 milliarder kroner i fjor.

Fisk Norske fiskere leverte fisk for til sammen 18,1 milliarder kroner i 2017.  Foto: Jonas Olsen

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Mengden fisk som er blitt tatt opp har økt med 32 prosent fra i fjor, men fangstverdien er på samme nivå som i 2016. Dette skyldes ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå at verdien innenfor pelagisk sektor har en merkbar nedgang.

– Dette skyldes nok først og fremst nedgang i gjennomsnittspriser på alle fiskeslag bortsett fra lodde. Det er spesielt nedgangen i prisene på sild, makrell og kolmule fra 2016 til 2017 som trekker totalverdien ned, sier fiskeridirektør Liv Holmefjord til NTB.

Norske båter har i løpet av 2017 levert 2,4 millioner tonn fisk, reker, skalldyr og skjell.