Chand klapper seg selv på skuldra og feirer 20 år som artist

Det startet med en drøm om å kunne leve av hobbyen. 20 år senere kan Chand Torsvik markere at drømmen ble oppfylt.

Markerer: I år er det 20 år siden Chand Torsvik skrev sin første sang og framførte den for publikum. Det skal markeres i løpet av både inneværende år og inn i 2019. Selv om ikke alt er bestemt ennå, blir det både mange konserter og innspilling i studio. Hovedpersonen selv er takknemlig for at mange har støttet ham i årenes løp. – Det er utrolig artig at jeg har fått såpass respons at det er liv laga å holde på, sier Torsvik. FOTO: BJØRN TORE NESS  Foto: Bjørn Tore Ness

Den beste sangen har jeg ikke skrevet ennå.

CHAND TORSVIK
NAMDALSAVISA

TRONDHEIM : – Planen er at jeg skal jubilere i form av å få til noe i Namsos – der alt startet, forteller Torsvik.

Fortsatt er det meste under planlegging, og det er travle dager for artisten som nå har slått rot i Trondheim. Selv om han ikke hadde tenkt å gjøre så mye ut av jubileet, bestemte han seg for å markere likevel.

– Det er en milepæl for meg selv. Jeg fikk til drømmen som startet på gutterommet. Lidenskapen lå der, men jeg visste ikke hvordan verden skulle bli. Men jeg har klart å skape et levebrød av musikken. Markeringa er mest for meg selv, og et lite klapp på skuldra må være lov, sier Torsvik.


Chand med annet perspektiv på livet

Ny sjef på heimebane

Chand Torsvik jobber aktivt for å være sjef over sitt eget uttrykk, noe han selv føler han snart er i mål med. På heimebane derimot, har det kommet en ny sjef til verden – noe som har resultert i ny låt.

 

Hard jobbing

Den spede starten kom i 1998 da han framførte «Sang te dæ» under UKM i heimbyen. Med seier i «X factor» slo han for alvor gjennom i 2009. Etter to tiår som artist har det blitt både opp- og nedturer, men heldigvis flest av førstnevnte.

– Jeg har nådd målene jeg satte meg og gjør det fortsatt. Det har vært mye fint, men det er hard jobbing som ligger bak. Jeg tror spellemanntradisjonen i Namsos, hvor du skal spille i hver minste krok, har vært viktig for meg. Du må spille der hvor folket er.


Usikkerhet satte konsertdebut på vent

– Det tok litt tid, men nå er jeg klar

Chand Torsvik er klar for å stå på egne ben, og inviterer til intim ønskekonsert i Olavshallen.

 

Ser framover

I høst gikk Torsvik gjennom et stort materiale bestående av sanger og demoer fra hele karrieren som ikke er utgitt ennå.

– Mye av jubileet handler om hva jeg har holdt på med i løpet av disse årene. Det er artig å se på utviklinga, men jeg har alltid skrevet rett fram og uten de store metaforene, sier Torsvik.

Selv om Torsvik nå tar seg tid til å se seg litt tilbake, er blikket også rettet framover. For i løpet av året kommer det ny musikk i en eller annen form, og han har fortsatt mye ugjort.

– Jeg er på langt nær ferdig. Den beste sangen har jeg ikke skrevet ennå, lover Torsvik.