Et stort steg i riktig retning for keiserne

Keiser: «Charge the Gates  Foto: Pressefoto

5

NAMDALSAVISA

Et knapt år etter at de slapp debutalbumet er Keiser, med namsskogingen Mikael Torseth i spissen, klare med første låt fra oppfølgerplata.

Raskt kan det slås fast at bandet har tatt store steg i riktig retning. Det mest åpenbare er at de har blitt «tightere», og det meste av riff og rytmer leveres med klinisk presisjon. Overgangene sitter også som et skudd. Mest gledelig er det dog å observere at vokalen til Torseth har blitt enda bedre, og holder et svært høyt nivå innen sjangeren.

Skjønt, å sette Keiser i bås blir stadig vanskeligere. I bunn ligger svartmetallen, men denne gangen er thrashpreget enda tydeligere i så vel lydbilde og komposisjon.

«Charge the Gates» er litt «renere» i innpakninga og antakeligvis lettere angripelig for et bredere publikum. At låta har et enormt driv taler heller ikke mot dens fordel. Fortsetter Keiser i dette sporet er det ikke usannsynlig at større scener og festivaler venter like rundt hjørnet.