Men hva skal babyen hete? Vi trenger din hjelp...

Hva mener du er det beste navneforslaget?
Du må velge et alternativ
NAMDALSAVISA

Det er ni måneder siden vi fant ut at 2018 blir hakket travlere enn 2017. Når som helst går vi fra å være to i huset – til tre. Ei lita jente ligger fortsatt og venter på å hilse på oss når hun kommer ut. Ei jente som det er min samboer og jeg som skal bestemme navnet på.

Men hva skal jenta hete? Vi har flere alternative metoder å ta i bruk for å komme fram til det riktige svaret – eller navnet. Begge har allerede ramset opp en del favoritter og forslag, men vi blir ikke helt enige om hva som er det beste. Jeg har kommet opp med flere forslag og varianter på navn som jeg synes er innafor – mens den kommende mor i huset har sett seg ut ett navn. Bare ett navn.

– Det blir sikkert mye enklere når babyen kommer, og vi ser hvordan hun ser ut, får jeg høre stadig vekk.

Blir det egentlig det? Blir det lettere å bli enige om et navn på en nyfødt baby? Det får vi vel svaret på når som helst – eller kanskje vi har fått svaret på det når du leser dette.

Vi har uansett vært innom flere muligheter for hvordan vi skal finne det rette navnet. Vi har for eksempel sett i slektstreet på begge sider. Å kalle vår førstefødte opp etter familie, er noe begge kunne tenkt seg. Nå har ikke jeg studert min samboers slektstre, men på noen av de ytterste greinene på mitt tre finner jeg flere skatter. Eller ikke.

Vi har også sett litt tilbake i tid. Hva var topp ti jentenavn for eksempelvis 50 og 90 år siden. Et kjapt søk viser at vi enkelt og greit dropper førsteplassen fra 1928. Der var nemlig Gerd navnet som toppet lista – altså det samme som svigermor heter.

Konklusjonen er at det er vanskelig å finne det rette navnet. Jentungen skal tross alt bære navnet hele livet – og det er som sagt vi som skal bestemme hva hun skal hete. Det er kanskje litt spesielt at en av mine største bekymringer før jeg blir far for første gang, er valg av navn, men jeg regner jo med at alt annet skal gå på skinner...

Så hva skal babyen hete? Jeg har vel ikke kommet fram til noen fasit i løpet av tida du har brukt på å lese dette. Anne, Anna, Lotte, Lotta, Selma, Ingeborg, Kari og Sigrid er noen av alternativene så langt.

Det er nå du kommer inn i bildet. Hvilket navn mener du vi bør velge? Hjelp oss ved å stemme på din favoritt.

Så får vi se om dere stemmer på rett navn.