– Beste kampen vi har spilt

Et påskrudd Rørvik ga alt, lyktes med kampplanen og pulveriserte serieleder Steinkjer på heimebane.

Maktdemonstrasjon: Spillende Rørvik-trener Anders Morken var en av kampens store profiler, og kunne notere seg for hele 13 scoringer mot serielederen søndag. – Slagplanen fungerte ett hundre prosent, konstaterte Morken etter kampen.  Foto: Tor Martin Årseth

Høyt og Lavt: Rørvik-keeper Kent Jøran Thomassen var som en levende vegg, og ble også kåret til kampens beste spiller.  Foto: Tor Martin Årseth

  • Rørvik–Steinkjer
  • 32–24 (13–11)
  • Mål Rørvik: Anders Morken (13), Amund Bach (7), Ole Thorsen (5), Torbjørn Bach (4), Kim Sander Nilsen (2), Einar Kasper Engesvik (1)
  • Dommere: Jan Ove Lysberg og Ole Jørgen Kjøglum
NAMDALSAVISA

RØRVIK: – Intet annet enn forventet, spøker rørvik-trener Anders Morken etter at laget hans sikret seg en overbevisende, dog noe overraskende seier mot ubeseirede Steinkjer.

For heimelaget startet kampen godt, og ledet med to mål til pause. Mot et så godt lag som Steinkjer var det på ingen måte en trygg ledelse, og Rørvik gikk ut i hundre fra startblokkene i andre omgang.

Tok over kampen

Det ble raskt temperatur og tøffe dueller i andreomgangen, og det var tydelig at begge lagene hadde et ønske om å vinne kampen.

Etter 42 minutter hadde heimelaget gått opp i en firemålsledelse som de holdt på, og gjestene begynte etter hvert å virke svært misfornøyde med det som skjedde på banen.

Og det var ikke vanskelig å forstå. For rørvikspillerne blødde for drakten, og det var tidvis klasseforskjell på lagene. Til slutt gikk Steinkjer rett og slett i oppløsning.

Rørvik ga seg ikke og holdt tempo og innsats oppe helt til siste sekund, og kunne til slutt juble for kalassifrene 32–24.

Stolt trener

Etter kampen var det en mildt sagt fornøyd trener som kunne fastslå at de hadde lyktes med planen.

– Slagplanen fungerte ett hundre prosent. Vi visste hva Steinkjer er sterke på og at de vanvittig gode på kontringer. Vi er gode på kant, starter tidlig, skaper rom og får stoppet dem, sier Morken.

Den spillende treneren kunne notere seg for 13 scoringer, men var mest opptatt av laginnsatsen.

– Lagmessig er dette den beste kampen vi har spilt mens jeg har vært her, sier Morken.

– Hele laget tar tak, og det er atmosfære og trøkk hele vegen. Det er første gangen vi har klart det i to ganger tretti denne sesongen. Det er god stemning i laget, og vi får ut maks, sier Morken fornøyd.

Nå skal laget nyte seieren og ta den med seg som inspirasjon resten av sesongen.

– En kamp som dette bidrar til at vi får mer selvtillit, og dette skal vi være stolt av og ta med oss videre, sier Morken.