Skuespiller fra Namsskogan vant filmpris

Lene Cecilia Sparrok er tildelt den svenske filmprisen Guldbaggen for beste kvinnelige hovedrolle i filmen «Sameblod».

  Foto: TOKYO INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

NAMDALSAVISA

«Sameblod» har tidligere vunnet flere priser, blant annet under filmfestivalene i Venezia og Seattle. På Guldbaggegallaen i Stockholm mandag kveld fikk filmen pris for beste manus, og Sparrok fikk pris for beste kvinnelige hovedrolle.

«Sameblod» ble også vinner av den nyopprettede publikumsprisen, og pris for beste klipp. Filmen med skuespilleren fra Namsskogan ble dermed kveldens store vinner.

Guldbaggen, som er det svenske navnet på den metallglinsende billearten gullbasse, veier rundt 1,2 kilo og er laget av kopper med ekte gull på overflaten. Siden starten i 1964 har det blitt delt ut over 500 Guldbaggar.