«Det er vanskelig å ta innover seg alt jeg får være en del av. Det er helt surrealistisk – jeg føler meg beæret.»

På treningsopphold i spanske Torrevieja har Simen Nysæter lagt grunnlaget for de kommende ukenes viktige begivenheter.

STILLE FØR STORMEN: Simen Nysæter har travle tider i vente, med ny proffkamp for tur samt gjennomføring av eget boksestevne i heimbyen. Den siste uka har han og treneren Kelvyn Travis tilbrakt i Torrevieja, hvor duoen har lagt siste finpuss på formen.  Foto: Privat

Det er helt nytt for meg å ha fokus på ikkesportslige ting.

Simen Nysæter
NAMDALSAVISA

NAMSOS: 3. februar bokser namsosingen sin tredje proffkamp i Arendal. 17 februar inviterer Nysæter til storstilt boksestevne i heimbyen.

– Det er viktige ting som skal skje nå framover. Jeg har mye artig i vente og gleder meg stort både til den ene og det andre, fastslår den hardtsatsende proffbokseren.

Går inn i boksebobla

Den siste uka har Nysæter tilbrakt i spanske Torrevieja sammen med trener Kelvyn Travis, hvor Brækhus-bokseren har lagt siste finpuss på formen før kampene som venter.

– I perioder som dette er det godt å komme seg bort litt. Jeg går inn i min egen boble i slike oppkjøringsfaser – da handler alt om å fokusere 100 prosent på boksinga. I Spania har jeg trent bra og fått god sparring. Et miljøskifte er også sunt innimellom, sier Nysæter – som har hatt godt utbytte av treningsoppholdet.

– Jeg har fått lagt nye biter i puslespillet på vegen mot boksetoppen. Ting flyter bedre enn noen gang og jeg føler meg veldig klar for det som skal skje framover, forteller han.

To tøffe kamper

Neste lørdag møter Namsos-bokseren britiske Adam Williams i det som er begge de to utøvernes tredje proffkamp i ringen, når Team Sauerland inviterer til storstilt boksestevne i Arendal.

Storstilt blir det også når Simen selv, i samarbeid med Namsos næringsforening, 17. februar arrangerer boksefest i NTE Arena i Namsos.

Seks kamper med utøvere fra tre forskjellige nasjoner skal gjennomføres og bokseeksperten Roar Petajamaa er hyret inn for å lede det hele. Nysæters motstander i «The Homecoming» blir engelskmannen James Farell, en utøver Nysæter har god kjennskap til fra før av.

– Vi har trent sammen tidligere og er begge «up and coming» innen boksesporten. Farell er veldig god boksemessig – så jeg tror det blir et bra show, fastslår Nysæter.

Neste helgs motstander er av det Simen beskriver som den mer «uortodokse» typen.

– Han er en skikkelig kriger. En vilter type som man må passe seg for. Men det er akkurat dette jeg har brukt oppkjøringa til å forberede meg på, så jeg føler planen sitter godt, forsikrer Simen.

Nyter hvert sekund

Nå er fokuset rettet opp mot et godt resultat i Arendal. Deretter handler alt om å skape en skikkelig boksefest heime i Namsos.

– Jeg håper jo selvsagt det skal bli en suksess. Rent boksemessig skal jeg sørge for det, men det er jo også en haug med andre ting som skal på plass også, sier Simen – som er glad for å ha god hjelp i planlegginga

– Det er helt nytt for meg å ha fokus på ikke-sportslige ting. Det krever litt, men det er veldig artig, fastslår Nysæter.

Han innrømmer at han til tider blir slått i bakken av de mange opplevelsene overgangen til profflivet har medført.

– Det er vanskelig å ta inn over seg alt jeg får være en del av. Det er surrealistisk – og jeg føler meg beæret. Det som er sikkert er at jeg nyter hvert sekund, fastslår boksekometen.