Her blir det liv – og her, og her...

Til helga sparkes første UKM-arrangement i Namdalen i gang.

MØTES PÅ SCENEN: Til helga arrangeres årets første UKM i Lierne. Deretter følger alle namdalske kommuner på rekke og rad, helt fram til Overhalla (bildet) avrunder kommune-mønstringene 14. mars.  Foto: Øivind Rånes

NAMDALSAVISA

LIERNE: En sikker opptakt til våren er når ung kultur møtes (UKM) på scenene rundt om i distriktene. I Namdalen står UKM-tradisjonen sterkt, og det er derfor duket for mange minneverdige øyeblikk når flere hundre kulturutøvere skal i aksjon i ukene som kommer.

Først ut er ungdommene i Lierne og Røyrvik kommuner, som skal i ilden på Lierne samfunnshus lørdag. Over 50 innslag, alt fra sang, dans og musikk til poesi og kunst er påmeldt – noe som vitner om at de unge i fjellkommunene har mye å vise fram.

Deretter følger kommunene etter slag i slag, med mønstringer følgende steder: Namsskogan (3. februar), Nærøy (3. februar), Namsos og Namdalseid (4. februar), Flatanger (10. februar), Leka (10. februar), Snåsa (10. februar), Høylandet (13. februar), Grong (28. februar), Fosnes (4. mars), Vikna (4. mars), Bindal og Sømna (9. mars) og Overhalla (14. mars).

Lokale juryer vil på hvert spillested sende noen som går videre til fylkesmønstringa, som i år arrangeres på Kuben i Grong helga 20.–22. april.