Kent Jøran Thomassen tar farvel med Rørvik-håndballen

– Det blir vemodig

Etter 23 år på håndballbanen, setter Kent Jøran Thomassen punktum for karrieren etter helgas 3. divisjonskamper.

GIR SEG: Helgas to heimeoppgjør i 3. divisjon markerer slutten på Kent Jøran Thomassens lange Rørvik-karriere.   Foto: Tor Martin Årseth

Målet har vært å holde ut til jeg blir 35.

Kent Jøran Thomassen
NAMDALSAVISA

RØRVIK: – Det blir spesielt, jeg skal innrømme det. Og ikke minst vemodig, sier Rørvik-spilleren som neste uke pakker flyttelasset og setter kursen mot Oslo – hvor ny jobb og ny hverdag står for tur.

– Jeg kommer nok til å få det fint der også, men det er slett ikke noe gøy å gi seg for Rørvik, medgir Kent Jøran Thomassen.

Veteran

34-åringen har vært innom både Skogn, Kolvereid og Oslo-klubben Raballder gjennom årene – men har tilbrakt mesteparten av håndballkarrieren i moderklubben Rørvik.

Der har han vært en viktig bidragsyter både på og utenfor banen for rødtrøyene. Nå setter imidlertid rørvikingen stopp for videre spill.

– Målet har vært å holde ut til jeg blir 35. Da er jeg gammel nok til å spille veteran-NM, humrer Thomassen – som runder det magiske tallet i juni.

– Jeg er ferdig med å prioritere håndballen nå, konstaterer Thomassen – som begynner å merke på kroppen at han har vært aktiv spiller i 23 år.

– Jeg kjenner litt på alderdommen ja. Det er naturlige årsaker til at jeg den senere tida har vært plassert på keeperplass i kampene, sier Rørvik-veteranen.

Sto som en vegg

Den målfarlige bakspilleren har nemlig denne sesongen fått vist at han har flere strenger å spille på på håndballbanen.

I sist helgs heimekamp var han en av de sterkeste bidragsyterne til at tabelltopp Steinkjer ble sendt heim uten poeng. Med en rekke klasseredninger, sto Thomassen som en vegg mot forhåndsfavorittene i gult.

– Det er kanskje den artigste kampen jeg har spilt i karrieren, konstaterer Rørvik-spilleren – som har liten erfaring som målvakt fra før av.

– Jeg sto en sesong i mål som G14-spiller, så det er en stund siden sist, sier Thomassen – som tydeligvis ikke har glemt gamle kunster.

Når Rørvik møter Lånke og Skogn 2 til heimekamper i 3. divisjon henholdsvis fredag kveld og søndag – er det igjen han som vokter buret.

– Kampen mot Steinkjer ga oss en skikkelig selvtillitsboost. Nå er det bare å mobilisere opp mot helgas kamper. Der må vi bare fortsette der vi slapp sist, blant annet gjennom å sette et godt forsvarsspill, fastslår Thomassen.

Vil savne miljøet

Tabelljumbo Lånke bør være grei skuring for ytternamdalingene, som selv ligger plassert som nummer tre på tabellen i 3. divisjonsavdelinga. Møtet med Skogn 2 ligger an til å bli langt jevnere. Sist møte de to lagene mellom endte nemlig i poengdeling.

– Det blir et møte med gamle lagkamerater for min del, så det ser jeg fram til. Jeg håper jo selvfølgelig på en seier der, sier Kent Jøran Thomassen – som innrømmer at det blir spesielt å skulle ikle seg Rørvik-drakta for aller siste gang søndag.

– Det er ingen tvil om at jeg kommer til å savne det gode miljøet innad i Rørvik-håndballen, konstaterer han.