Maren Emilie (16) bruker konfirmasjonspengene på å gi ut debutlåta

Går «all in» for musikerdrømmen

Neste uke slipper flatangerjenta Maren Emilie Kløven Lein sin aller første singel, og satser alt på å nå musikerdrømmen.

countrypop: Maren Emilie Kløven Lein håper og tror låta «The Old Country Song» kan treffe både unge og gamle. – Det går jo mye i rock i Namdalen, så jeg tenker at folk er gira på noe nytt, sier 16-åringen.foto: stein nervik  Foto: Stein Nervik

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Flatangerjenta Maren Emilie (16) er straks klar med sin aller første singel, og det er en spent debutant som gleder seg til å vise fram låta «The Old Country Song».

– Sangen skrev jeg for rundt to år siden, så det har tatt litt tid. Så det er deilig endelig å være ferdig, og det blir artig å se hva folk synes, sier Maren Emilie.

Skapt for country

Som tittelen antyder er det ei countrylåt som kommer 10. februar, og den talentfulle artisten tror den vil treffe bredt.

– Ungdom i dag er kanskje mer interessert i pop, men jeg håper og tror at den kan treffe både unge og gamle. Det er litt countrypop, og jeg har prøvd og fått den slik at folk får den på hjernen. Det går jo mye i rock i Namdalen, så jeg tenker at folk er gira på noe nytt også, sier hun.

At hun skulle ende opp i nettopp countrysjangeren er imidlertid ingen tilfeldighet.

– Når jeg lager musikk, så blir det country. Jeg tror stemmen min er ment for det, så det var litt tilfeldig at det ble sånn. Men jeg elsker jo country også, ler Maren Emilie.

Spilt inn i Trondheim

Litt tilfeldig var det også at hun allerede skulle debutere som artist. Hun ville spille inn en demo, og spurte sin tidligere nabo, musiker og produsent Andreas Dahle Aagård, om hjelp. Da var beskjeden at hun heller burde gi ut singel. Dermed gikk turen til Trondheim og Dahle Aagård for innspilling. Og det gikk bedre enn hun hadde forestilt seg.

– Andreas har fått fram det jeg ønsket og litt til. Produksjonen er balansert mellom et gammeldags og moderne sound, og jeg synes vi har fått til det veldig bra, sier hun.

Hoppet i det

Maren Emilie går nå første året på musikklinja ved Olav Duun vgs., og er fast bestemt på å skape seg en musikkarriere.

– Jeg går «all in» og drømmer om å leve av musikken. Det er mange som gjør det samme, men det handler om å ikke ha en plan b og jobbe knallhardt, mener hun.

Og investeringa i studiotid og musikkvideo ble gjort med konfirmasjonspengene.

– Folk bruker dem på så mye rart, så jeg tenkte «hvorfor skal jeg ikke gjøre det?» At jeg begynner å bygge en karriere så tidlig tror jeg er en bra ting å gjøre, sier den håpefulle artisten.