Ukas blomst

– Et unikum som leder

Avdelingsleder Odd Kåre Hestmo på mottakelsen ved Sykehuset Namsos strekker seg lengre enn de fleste for at de ansatte skal ha det godt på jobb.

GIR DET LILLE EKSTRA: Odd Kåre Hestmo strekker seg langt for at de ansatte ved mottakelsen på Sykehuset Namsos skal ha gode dager på jobb. FOTO: BJØRN TORE NESS 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Odd Kåre stikker innom på jobb i frihelgene sine for å spørre om de ansatte har det bra. Han tar også vakter dersom avdelinga mangler folk. Han er et unikum som leder – og fortjener en oppmerksomhet, beskriver en av tipserne som ønsker at Hestmo skal få Ukas blomst i NA.

Helse Nord-Trøndelag befinner seg i trange økonomiske tider – og Hestmo ser det som naturlig at han gir det lille ekstra for å holde motivasjonen oppe hos sine ansatte.

– Oi, dette var en veldig hyggelig overraskelse! Jeg ønsker å takke de som mener jeg fortjener denne blomsten. For meg er det viktig at de jeg jobber sammen har det bra. At de får gjøre den jobben de skal – uten at det går ut over dem selv, sier Hestmo.

– Det er ikke utbredt at avdelingsledere stikker innom jobb på fritida for å ta hånd om de ansatte?

– Det er kanskje ikke det, men i helgene hvor vi av og til ikke er veldig godt bemannet – og det er tøffe perioder, så vil jeg ikke at det skal gå utover verken dem eller pasientene. Vi jobber i et stressende yrke, og da er det viktig å gjøre det man kan for å holde stress- nivåene så lave som mulig, sier Hestmo.

På mottakelsen på Sykehuset Namsos er det tre skift i løpet av et døgn. Målet til Hestmo er at han skal se alle og enhver.

– Jeg prøver å være så mye til stede som jeg kan. Det er begrenset av hva jeg faktisk klarer, men jeg har et ønske om å se alle skiftene i løpet av dagen, sier avdelingslederen.

– Hvor bevisst er du som leder på at du skal se alle?

– Min tankegang er som følger; jeg vil at de ansatte skal vite at jeg alltid er til stede – uansett om jeg er der fysisk eller ikke. Jeg skal være der for dem.