Hete Oscar-kandidater på kino

Prissesongen er i full gang i Hollywood, og denne uka har to av nominasjonsgrossistene premiere.

I de dødes rike: Når Miguel forfølger musikerdrømmen havner han etter en rekke hendelser i «De dødes rike», hvor han møter Hector.  Foto: Pixar

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Først ute i Namsos denne uka er Disney og Pixars «Coco», som nylig fikk Golden Globe i klassen beste animasjonsfilm, og som er nominert i samme kategori under Oscar-utdelingen senere i vinter.

Unggutten Miguel drømmer om å bli en dyktig musiker, men familien har hatt et forbud mot musikk i generasjoner. Desperat etter å vise sitt talent ender Miguel opp i «De dødes land» hvor han møter den mystiske luringen Hector. Sammen legger de ut på en spesiell og spennende reise.

Sann historie: «All the Money in the World» er basert på den sanne historien om kidnappinga av barnebarnet til en av verdens rikeste menn.  Foto: Fabio Lovino

 

«All the Money in the World» er kanskje mest kjent for at Kevin Spacey ble sparket fra sin rolle i filmen, og erstatter med Christopher Plummer – som nå er nominert til Oscar for beste mannlige birolle for innsatsen.

Plummer spiller Jean Paul Getty, som var en av verdens rikeste menn. Så ble hans barnebarn kidnappet, som er starten på en fascinerende historie.

I «Let the Sunshine in» spiller Juliette Binoche kunstneren Isabelle, som leter etter kjærligheten. Men hun lykkes aldri, men som regel alltid på humoristisk vis.

«Per Fugelli – Siste resept» og «Maze Runner: Dødskuren» går ei uke til i Namsos.

I Grong vises «Coco» og «Per Fugelli – Siste resept» søndag, og sistnevnte går også på Kolvereid samme dag.