Feirer sammen med Erna

To snåsninger skal feire samefolkets dag sammen med statsministeren.

VEIVISRE: Leif Henrik Halvari, 23 år fra Tana, Maren Benedicte Storslett, 21 år fra Kautokeino, Anne-Marja Jannok-Joma, 18 år fra Snåsa og Dan-Jonas Danielsen Sparrok, 20 år fra Snåsa. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Sammen med to andre samiske veivisere skal  Anne-Marja Jannok-Joma (18) og Dan-Jonas Danielsen Sparrok (20) fra Snåsa feire 6. februar, samefolkets dag, sammen med statsminister Erna Solberg i Tråante.

De samiske veiviserne Anne-Marja Jannok-Joma, Dan-Jonas Danielsen-Sparrok, Maren Benedicte Storslett og Henrik Halvari møter statsminister Erna Solberg i Trondheim på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum tirsdag ettermiddag 6. februar.

– Vi gleder oss veldig til å møte Erna! Det er ekstra kult at vi får møte henne i Trondheim på en så fin dag som 6. februar, siden Tråante er en av grunnene til at vi feirer nasjonaldagen også, sier Anne-Marja Jannok-Joma.

I tillegg til møtet med statsministeren skal veiviserne holde to foredrag på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum, samt delta på felles samisk frokost på NTNU Gløshaugen i regi av samisk studentforening i Trondheim, Saemien Studeenth Tråantesne. Resten av den samiske uken skal Samiske veivisere være i Tromsø.

Ordningen Samiske veivisere har eksistert siden 2004. Ideen om veiviserordningen fikk daværende kommunalminister Erna Solberg. Veiviserne holder foredrag til skoler i hele Norge.

Samiske veivisere skal på en realistisk og engasjerende måte være med på å øke bevisstheten om det samiske samfunnet, samisk historie og samfunnsutvikling.

– Denne oppgaven er en typisk «once in a lifetime experience», og derfor kjenner jeg meg veldig heldig som har fått sjansen til å drive med dette i år. Ser virkelig fram imot å få reise rundt i Norge for å snakke om min egen kultur, sier Anne-Marja Jannok-Joma.