Vemundvikgutt er eneste namdaling som satser på hopp – og har namdalske «sjefer» både på skole og i klubb

Leonard tar sats i Trønderhopp

Han er eneste namdaling som satser på hopp, og Leonard Taubert har lagt klare planer for hvor langt han skal komme.

ENESTE UTØVER Her er Namdalens eneste skihopper i junior- og seniorklassen. 16 år gamle Leonard Taubert har flyttet til Trondheim for å satse hopp i Trønderhopp og på Heimdal videregående skole.   Foto: Hovd

DAGLIG LEDER Vegard Haukø Sklett var Namdalens forrige storhopper  Foto: Hovd

NAMDALSAVISA

SPROVA: – Jeg vil bli like god som Vegard var. Eller forresten; jeg vil bli enda bedre, sier Vemundvik-gutten og ler.

Namdalske sjefer

Vegard Haukø Sklett var i mange år Namdalens eneste hopper i toppsjiktet. Da han la opp var Sara Melø Namdalens alibi i hoppbakken. Etter et stygt fall og operasjon valgte hun å trappe ned satsinga.

Nå er det 16 år gamle Leonard Taubert som må bære Namdalens hoppære på sine skuldre. Og som Sklett og Melø gjorde, satser Taubert på å utvikle seg gjennom det gode treningsmiljøet i Trønderhopp.

– Jeg går på Heimdal videregående skole, der jeg har toppidrett hopp. Det er et veldig bra opplegg der, sier unggutten som representerer Namsos IL/Trønderhopp når han konkurrerer.

Og selv om Taubert er eneste namdaling i klassen, så har han mye befatning med namdalske ledere – både i hoppmiljøet og på skolen.

Vegard Haukø Sklett er nemlig daglig leder i Trønderhopp, mens Espen Emanuelsen fra Nordli er hovedlærer for Taubert og hans medelever som går i første klasse på idrettslinja med valgfag toppidrett.

Taubert har tatt nye steg for hver sesong, og det ønsker han å fortsette med. For ambisjonene er klare:

– Jeg ønsker å bli så god som mulig. Så får tida vise hva det innebærer av resultater. Det viktigste er at jeg får holde på med det jeg liker aller best å gjøre.

Det var derfor han valgte hopplinja i Trondheim da han skulle velge videregående skole. Selv om han var del av et lite hoppmiljø i Namsos, var han avhengig av et større miljø og flere å trene sammen med for å kunne utvikle seg. Dette miljøet har han funnet i Trondheim.

Stort løft

Og resultatene har ikke latt vente på seg. For målet om å kvalifisere seg til B-klassen i løpet av årets sesong er allerede nådd. Under helgas norgescup i Sprova fikk han derfor prøve seg i ny klasse.

Han har også gått en god hoppskole hos Olav Rosset. Den svært så anerkjente hopptreneren fra Grong har alltid lagt vekt på utvikling og ikke resultater hos sine hoppere.

Det gjenspeiler også svarene til unge Taubert når det handler om det forestående norgesmesterskapet for junior på Stryn. Et mesterskap som arrangeres neste helg.

– Ambisjonene mine der er å gjøre arbeidsoppgavene mine, og få til like gode hopp som jeg gjør på det beste på trening.

– Hva har du mest å hente på?

– Det er sittestillinga i tilløpet og det som skjer i selve tråkket. Det handler om å komme seg mer ned og bruke beina skikkelig, sier han.