«Noen Pauli ord» fra Paul

Han tror ikke Gud ville blitt begeistret for det palasset av et kirkebygget som planlegges på Rørvik. I sitt 80-ende år er Paul Almåsvold like slagkraftig som alltid.

TANKER Han har skrevet om det som ligger ham på hjertet, Paul Almåsvold, som har forfattet heftet «Noen Pauli ord».  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Vi har da ikke bruk for enda et kirkebygg i Ytre Namdal. Der er det nok kirker. Jeg tror ikke Gud ville blitt begeistret for at man bygger et palass til mangfoldige millioner, sier Almåsvold.

Han er aktuell med heftet «Noen Pauli ord», som nettopp er det, en del saftige gloser og refleksjon om livet og religionen. Almåsvold går så langt som til å si at det norske presteskapet har misforstått Jesus.

– I dåpen ønsker de det døpte barnet velkommen inn i Guds rike, men vi er da vitterlig alle Guds barn?, sier Almåsvold og fortsetter:

– Spør du en prest om hva som skjer etter døden, får du et «vet ikke» til svar. Men Jesus brukte hele livet sitt på å fortelle oss hva som skjer etter døden – at sjela forlater kroppen og drar til himmelen.

Han har selv snakket med en mann fra Skatval som var over «på den andre siden», og Almåsvold tror fullt og fast på beretninga hans.

– Han så at han forlot kroppen sin, han ble møtt av et veldig lys som ledet ham fram til himmelen. Så ble han gjenopplivet. Mannen beskrev opplevelsen som helt fantastisk, sier Almåsvold som i tillegg til refleksjoner om religion og samfunnet rundt oss også har med en del dikt som han har skrevet gjennom et langt liv.

Heftet er trykket opp hos Designtrykk i Namsos og forsida er tegnet av Knut Høihjelle. Paul Almåsvold tar sikte på å selge heftet privat.