Gasellebedriften vokser videre

Etterspørselen etter båter og tekniske løsninger utviklet av gasellebedriften Marin Design AS på Kolvereid bare øker. Nå utvider selskapet staben igjen.

Utvider Daglig leder Ole Holm er på utkikk etter flere dyktige medarbeidere.  Foto: Marin Design AS.

TEGNES På kontoret ved Kolvereidvågen jobbes det iherdig for å utvikle båter som kundene kan være stolte av.   Foto: Marin Design AS

NAMDALSAVISA

KOLVEREID: Markedet ser virkelig ut til å etterspørre produktene fra kolvereidbedriften. Siden oppstarten i 2006 har Marin Design også opparbeidet seg bred erfaring med ombygging av eksisterende fartøyer, samt spesialdesign av fartøyer ment for svært spesifikke formål.

– Vi har hatt en fornøyelig vekst siden oppstarten og har ikke tenkt å stoppe her, sier daglig leder Ole Holm, som nå altså trenger flere dyktige medarbeidere.

Omsetninga dobles

Omsetninga i Marin Design er mer enn doblet på få år. Omsetninga økte fra 8,2 til 14,1 millioner kroner fra 2015 til 2016, med et resultat på 2,1 millioner kroner i 2016. Stadig flere fartøyer både langs Norskekysten og i utlandet bærer design fra kontoret i Kolvereidvågen.

Design-porteføljen inneholder alt fra servicefartøyer til oppdrettsnæringa, slepebåter, ferger og kompakte, fleksible fiskebåter. Siste tilskudd er en supermiljøvennlig fiskebåt med batteripakke, skriver firmaet i en pressemelding.

Fagkunnskap viktig

De ni ansatte jobber allerede knallhardt. Firmaets ansatte består blant annet av sivilingeniører, ingeniører, og fagarbeidere innen stål/maskin med mer. De har praktisk erfaring innen båtdesign, skipsbygging og prosjektledelse, hvor fellesnevneren er gode kvalifikasjoner og erfaring. Den økende etterspørselen etter Marin Design AS sine design og funksjonelle løsninger gjør at selskapet nå er på jakt etter flere skipsingeniører og teknisk tegnere.

– Vi skal fortsette å designe innovative, effektive og miljøriktige båter for alle hav, fastslår Holm.

Daglig leder er tydelig på at det nettopp er de ansattes kunnskap, brede erfaring og gode tilnærminger til teknologi som har gjort Kolvereid-designet populært blant båtbyggere og båtkjøpere.

Marin Design er en del av et veldig ekspansivt miljø innenfor båt- og skipsbygging i Nærøy og Vikna. Båtbyggerindustrien er en viktig samarbeidspartner i nærmiljøet for maritime servicebedrifter opp mot havbruksnæringa.