Rockerne avsluttet UKM med et smell

Ungdommene på Leka viste at det bor mye flotte talenter på øya.

Gikk videre: Bandet Upnorth, bestående av Arne Wilhelm Pettersen, Didrik Bjørnstad Wågheim, Jo Erik Pettersen, Neo Jakobsen (til høyre) og Ole Tobias Holand Floa (til venstre), var en av fire sceneinnslagene som gikk videre. Det unge bandet imponerte med flott spilling og tilstedeværelse på scenen med klassikerne «Whiskey in the Jar» og «Hells Bells».  Foto: Tor Martin Årseth

Duett: Isabell Hakkebo, Lea Jakobsen, Lotte Wågheim Bjørnstad og Noah Strand spilte og sang en fin versjon av «A monster like me».  Foto: Tor Martin Årseth

Sjarmør: 10 år gamle Mina Nilsen spilte blues i E-dur under UKM, og sjarmerte publikum med sin framføring.  Foto: Tor Martin Årseth

NAMDALSAVISA

LEKA: Med 15 sceneinnslag og hele 66 bidrag på kunstutstillinga ble det en innholdsrik kveld da UKM gikk av stabelen i Herlaugshallen på Leka.

Først ute var jentebandet «Pottitan fra Lækka», som viste seg som gode entertainere med sine to låter. Deretter fulgte flere fine nummer, før Ingri Elise Holand Floa sjarmerte med en frisk versjon av Sigrids store hit «Don’t kill my vibe».

Publikum fikk en solid dose rock da 9. og 10. klasse tok «The Final Countdown», før Lina Hansen og Emma Solberg roet det ned med stemningsfulle låter.

Til slutt kom kveldens kanskje beste innslag, da bandet Upnorth spilte Metallicas «Whiskey in the Jar» og AC/DCs «Hells Bells». De ga bånn gass, og leverte kveldens tøffeste sceneshow. Vokalist Ole Tobias Holand Floa var både høyt og lavt, og sto fram som Lekas egen James Hetfield. Du skal ikke se bort fra at Namdalens neste rockeeksport kommer nettopp fra Leka.

Drar med hverandre

Etter showet kunne arrangørene konstatere at det ble en suksess.

– Jeg synes det gikk veldig bra, og ungene er veldig fornøyd. Vi prøver å få dem til å dra lasset selv, og de gjorde showet selv. De er så fri og flinke, og jeg er helt imponert over innsatsen, sier Venke Strat Thorsen.

Deltakelsen på UKM var god, og på nivå med tidligere år. Selv om Strat Thorsen gjerne skulle sett noen danse- og teaternummer, synes hun årets UKM gjenspeiler det ungdommene driver med til vanlig.

– Kulturskolen og lærerne der er veldig flinke. Jeg tror nesten samtlige barn på Leka er med på kulturskolen, og de er veldig flinke til å dra hverandre med.

At de får mulighet til å bli med på UKM mener Strat Thorsen er en fin gulrot gjennom året.

– Her får de vist fram det de kan, og du må være god for å komme videre til fylkesfinalen. Så dette er årets store happening for kulturskolen.

Åtte gikk videre

De som gikk videre fra UKM på Leka er Lea Jakobsen, Lotte Bjørnstad, Anne Stine Holand Floa og Elise Leknes med sine kunstverk. Fra sceneprogrammet gikk 7-UP, Lina Sørli Hanssen, Upnorth og Pottitan fra Lækka videre.