Bidrar slik at barna får et tilbud han selv ikke fikk

– Da jeg var på deres alder kjørte jeg utrolig mye på ski, men hadde ingen som kunne lære meg noe.

TOM OG GJENGEN: «Elevene» flokket seg rundt Tom Anders Flaat da han lærte bort sine skitriks. 25-åringen er instruktør på skiskolen i Bråten på fjerde året og bidrar med glede til at skiglade barn skal få det tilbudet han selv ikke hadde som liten.  Foto: Bastian Øien Alstad

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Tom Anders Flaat (25) står øverst i den minste bakken i Bråten.

– Du går dit, du kommer hit, sier han mens han veiver med hendene.

– Det er voldsomt mye guts her, sier han med et glis.

SPLITTHOPP: Håkon Williamsen (7) og de andre deltakerne på skiskolen lærer raskt med flinke instruktører i Bråten.  Foto: Bastian Øien Alstad

 

Savnet tilbud selv

Da han var på deres alder – det vil si mellom 6 og 13 år – var han minst like ivrig. Nå er han med på å gi skiglade barn det tilbudet han aldri fikk da han var ung. I fire år har namsosingen vært instruktør på skiskolen, og er blant de eldste i «gamet».

– Bråten har vært en stor del av min barndom. Jeg vil gjerne hjelpe til slik at man kan ha det artigst mulig i bakken. Man trenger ikke å være et supertalent for å være med her, sier Flaat.

– Nå skal vi lære kryss. Det er et ganske simpelt triks, men det kan se veldig kult ut, sier Tom Anders, mens en av de andre instruktørene viser trikset på det største hoppet.

LANDET TRYGT: Her går Sunniva Storli Olsen ned for landing etter å ha utført en «grab» i svevet.  Foto: Bastian Øien Alstad

 

Ambisiøse jenter

Camilla Isabell Sletten Akseth og Sunniva Storli Olsen følger begge med mens det luftige krysset blir utført på storhoppet. Nå er det snart de som skal sette utfor.

– Noen triks er enkle og noen er vanskelige, sier Olsen.

– Vi lærer veldig mye, mener Akseth.

De har begge et mål om å få til en 360 etter hvert. Det vil si at man spinner 360 grader rundt under svevet.

– Jeg kommer til å tryne når du skal ta bilde, sier Olsen.

Men hun landet likevel trygt, etter å ha utført en luftig «grab».

MELLOM SLAGENE: Freeskikjører Sebastian Schjerve (i midten) hadde sammen med Isak Nynes ansvaret for mandagens skiskole.  Foto: Bastian Øien Alstad

Stortalentet instruktør

En populær kar på skiskolen er Sebastian Schjerve. Han leder norgescupen i skicross for junior, men stiller også opp som instruktør i Bråten en gang i uka. Mandag kveld hadde han ansvaret for en av gruppene sammen med Isak Nynes.

– Det går mye i hopping og railing. De er flinke, smiler Schjerve.

– Og så er det mange som møter opp, legger han til.

Rundt 30 lærevillige barn deltok på skiskolen mandag, men på sletta ble det snakket om rundt 80 personer i bakken. I hvert fall halvparten av disse deltok på skiskolen.

– Vår viktigste oppgave er å vise hvor gøy dette faktisk er, mener Isak Nynes.