Stjernen skinte i OL

Andreas Stjernen bidro til norsk jubel i hoppbakken under lagkonkurransen mandag.

GULL: Andreas Stjernen og lagkameratene tok Norges 11. gull i OL 2018. 

NAMDALSAVISA

SØR-KOREA: Sønnen til tidligere storhopper Hroar Stjernen fra Sprova leverte sammen med Daniel A. Tande, Johan A. Forfang og Robert Johansson en lagkonkurranse verken Tyskland eller Polen kunne straffe.

Etter første omgang skilte det bare fem poeng mellom de tre.

Men da Daniel A. Tande smelte til med et kjempehopp i sitt hopp i andre omgang, var konkurrentene parkert.

Andreas Stjernen fulgte opp med solide 135,5 meter i sitt andre hopp, og etter hans hopp ledet Norge med hele 28,5 poeng. Forfang og Johanssn gjorde ingen feil i sine hopp og dermed kunne Norge juble for sitt andre gull i hoppbakken under OL. Som kjent sikret Maren Lundby OL-gull tidligere i lekene.

Tyskland ble nummer to mens Polen tok tredjeplassen.