Sebastian klar for verdenscupfinale lørdag

Sebastian Schjerve er klar for verdenscupfinale i slopestyle etter å ha blitt nummer åtte i kvalifiseringen i Silvaplana.

FLYR HØYT Sebastian Schjerve leverte da det gjaldt som mest. Nå er han klar for verdenscupfinale i Sveits.   Foto: NOR FREESKI

NAMDALSAVISA

SILVAPLANA: – Sjukt digg å lande et slikt run. Dette er noe av det beste jeg har gjort, sier namsosingen etter fredagens kvalifisering der han ble belønnet med 85.33 poeng.

Og det han påstår var hans beste prestasjon så langt i karrieren, kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt.

– Det var kult å kjøre med de beste i verden, sier 17-åringen, som lørdag selv skal spise kirsebær med de store. Sebastian er nemlig en av 16 utøvere som skal konkurrere i den gjeve finalen.


Nå får Sebastian kjøre verdenscup

Sebastian Schjerve fra Namsos er klar for verdenscup i slopestyle.

 

Schjerve fikk sjansen i verdenscupen etter imponerende resultater norgescupen i vinter, der han ligger godt an til å bli beste junior.

Nå er 17-åringen er mer enn klar for lørdagens finale i Sveits.

– Jeg var sykt giret på å kvalifisere meg til finalen. Nå blir det bare fett å konkurrere i morgen, sier 17-åringen som etter konkurransen dro ut i bakken for å stå mer på ski.

Kvalifiseringen ble vunnet av Andri Ragletti fra Sveits, mens beste nordmann ble Ferdinand Dahl på tredjeplass. Schjerve ble nest beste nordmann av de seks som deltok i kvalifiseringen.