Fra drømmepåske til nedbør og vind

Meteorologene varsler nedbør i Namdalen

Namdalen har så langt hatt drømmevær i påska. Men nå kommer nedbøren.

DRØMMEVÆR Vindstille – og strålende sol. Slik har været vært i Namdalen så langt i påska, som her på Kvelifjellet i Lierne skjærtorsdag. Men snart kommer det mer usikkert vær innover distriktet.  Foto: Pål Morten Blom Skaret

NAMDALSAVISA

NAMSOS: - Dere har hatt veldig fint vær der oppe, men nå må dere forberede dere på vind– og enkelte sluddbyger, sier vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt i Bergen, Tone Christin Thaule.

Usikkert vær

Strålende sol og lite vind har preget påskeværet i Trøndelag – og hele Sør-Norge hittil i høytida. Men i de kommende dagene vil det komme mer usikkert vær inn over fylket.

– Tidlig på påskeaften vil godværet fortsette, med skiftende bris og lettskyet vær. På kvelden kommer det en sørvestlig bris på kysten – og da kan det komme enkelte sluddbyger i ytre strøk. Indre deler av Namdalen slipper unna lørdag, sier Thaule.

– Hva med søndag?

– Søndag blir det frisk bris fra sørvest. Sent på ettermiddagen dreier det nordvest, og det kan fortsatt være muligheter for snøbyger i ytre strøk, sier Thaule.

Nedbør også i indre strøk

Mandag må også indre deler av distriktet forberede seg på nedbør.

– Mandag er det varslet nordavind, så det kommer en liten omlegging i været da. Da vil det komme snøbyger, og da vil snøbygene trekke lenger inn i landet, sier den vakthavende meteorologen.